Göreve geldikleri ilk andan itibaren sektörün gelişmesi adına radikal kararlar almaktan çekinmeyen GİSBİR yönetimi zaman zaman bazı çıkar guruplarının ayağına basması nedeniyle çeşitli engeller ve iftiralara da maruz kalmıştır. Nitekim 01.07.2019 tarihinde Deniz Haber Ajansı’nda Recep Canpolat imzasıyla yayınlanan “SKANDAL! Ali Kurumahmut, Kılavuzluk ve Römorkör Şirketinin yönetiminde görev aldığı ortaya çıktı” başlıklı haber de bu maksatla yazılmış olup gerçeği yansıtmayan yorumlar içermektedir.

 

GİSAŞ Gemi İnşa Sanayi A.Ş., Türkiye gemi/yat inşa, tamir ve bakım sanayinin çatı örgütü GİSBİR ile yine GİSBİR üyesi olan ve de büyük oranda Tuzla Tersaneler Bölgesinde kurulu tersane işleten firmaların hissedarı olduğu ve yalnızca Tuzla koyunda bulunan tersanelere hizmet veren bir kılavuzluk ve römorkör şirketidir. Bilindiği üzere GİSAŞ Yönetim Kurulu’na tüzel kişiler seçilmektedir. Daha sonra Tüzel kişiler kendi temsilcilerini atarlar. GİSAŞ A.Ş., 26.02.2019 tarihinde genel kurul olağan toplantısını yapmış ve  Derneğimiz de (GİSBİR) tüzel kişi olarak GİSAŞ A.Ş. yönetim kuruluna seçilmiştir.

 

GİSBİR Yönetim Kurulu, Sayın Ali Kurumahmut’u GİSAŞ A.Ş. Yönetimi’nde GİSBİR temsilcisi olarak seçmiştir. Sayın Kurumahmut da göstermiş olduğu teveccühle bu görevi kabul etmiştir. Tüm denizcilik sektörünün de gayet iyi bildiği üzere herhangi bir aileye ait olmayan ve yalnızca Tuzla Tersaneler Bölgesi’nde kurulu tersanelere gelen gemilere hizmet veren GİSAŞ A.Ş.’nin diğer römorkör ve pilotaj hizmeti veren firmalar ile herhangi şekilde rekabeti de söz konusu değildir.

 

Nitekim başarılı çalışmalarıyla adından söz ettiren, şeffaf yönetim anlayışıyla takdir toplayan ve bağımsız denetim kuruluşlarından da tam not alan GİSAŞ Gemi İnşa Anonim Şirketi’nin Yönetim Kurulu, alanında uzman, deneyimli ve tecrübeli kişilerden oluşmaktadır. Danıştay emekli üyesi, Deniz Ulaştırması eski Genel Müdürü ve Deniz Kuvvetleri Komutanlığı eski mensubu olan Sayın Ali Kurumahmut’un da sektördeki kariyeri, saygınlığı, hukukçu kimliği ve yetenekleri kuşku götürmez bir gerçektir. Bu bağlamda bahsi geçen konuda hukuken veya etik olarak bir mahsur bulunmamaktadır.

 

Kamuya açık olarak 11 Mart 2019 tarihinde Türkiye Ticaret Sicil Gazetesi’nde yayınlanan atama kararını, toplumu bilgilendirmek adı altında gizli bir bilgiymişçesine bugün gündeme getirmek, gerçekleri çarpıtarak algı operasyonu yapmak ve gerçeği yansıtmayan yorumlarda bulunmanın arkasındaki art niyet sorgulanmalıdır. Haberi yapan Recep Canpolat ve sahibi bulunduğu Deniz Haber Ajansı hakkında hukuki girişimlerimiz başlayacaktır..

 

Saygılarımızla

 

Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi