Tuzla’da bulunan Kuzey Star Tersanesi’nde sabah saatlerinde yaşanan kazanın ardından Türkiye Gemi İnşa Sanayicileri Birliği (GİSBİR) tarafından yazılı bir acıkama yapıldı.

 

Bir tersane çalışanı hafif yaralı 

 

GİSBİR açıklamışında Kuzey Star Tersanesi’nde bugün sabah saatlerinde yaşanan, havuz manevrası sırasında, üzerinde tamir amacıyla 2 gemi bulanan yüzer havuzda bir çatlama meydana geldiği belirtildi. Herhangi bir can kaybının yaşanmadığı ifade edilen açıklamada, bir tersane çalışanının hafif bir şekilde yaralandığı kaydedildi.

 

Teknik çalışmalar yapılacak 

 

Açıklamada, Tuzla Liman Başkanlığı, Tuzla Emniyet Müdürlüğü, Sahil Güvenlik Ekipleri, Tuzla itfaiyesi ve GİSAŞ yetkililerinin çok kısa bir sürede olay yerine gelerek gerekli müdahalelerde bulunduğuna işaret edilirken, yapılan incelemelerin ardından, kaza yerinde çevre kirliliğine yol açabilecek herhangi bir sızıntının yaşanmadığı belirtildi. Gemilerin yüzdürülmesinin ardından kaza ile ilgili teknik çalışmaların yapılacağına dikkat çekildi.

 

GİSBİR Başkanı Kıran: Herhangi bir can kaybının yaşanmamasına şükrediyoruz 

Karadeniz'deki NATO tatbikatı 13 ülkenin katılımıyla sürüyor Karadeniz'deki NATO tatbikatı 13 ülkenin katılımıyla sürüyor

 

Açıklamada, kazadan kısa bir süre sonra olay yerine gelen GİSBİR Yönetim Kurulu Başkanı Murat Kıran’ın, kaza sırasında bacağında ezilme meydana gelen hafif yaralı kazazedeye geçmiş olsun dileklerini ileterek, “Herhangi bir can kaybı yaşanmamış olması ve çevre kirliliğine neden olacak bir durumun ortaya çıkmaması nedeniyle Allah’a şükrediyoruz.  İlgili tüm birimler anında olaya müdahale etti. Olay esnasında havuzda bulunan gemilerin tekrar yüzdürülmesinin ardından her şey normale dönmüş olacak” denildi.

 

7DENİZ 

 

Editör: Haber Merkezi