Gemi tedarik ve ev dışı tüketim sektöründe yaklaşık 30 yıldır faaliyet gösteren Gimaş Tedarik ve Dağıtım Pazarlama A.Ş yoluna araç filosuna ve inovasyona yaptığı yeni yatırımlarla devam ediyor. Şirketin CEO’su Zihni Memişoğlu ile şirketin yeni dönemdeki faaliyetlerine dair bir röportaj gerçekleştirdik.  

 

Bilmeyenler için Gimaş’tan ve faaliyetlerinden kısaca bahsedebilir miyiz?

 

Gimaş ticari faaliyetine gemi tedarik sektöründe başlamıştır ve şirketimizin ticari yatırımlarının büyük bölümünü denizcilik sektörü oluşturmaktadır. İstanbul, Mersin, Tuzla, Atina ve Rotterdam olmak üzere beş farklı şehirde faaliyet gösteren Gimaş, Kuzey Batı Avrupa’nın ve Türkiye’nin bütün limanlarına gemi tedarik hizmeti vermektedir. Limanların yanı sıra, tersanelere ve transit olarak Boğazlardan geçen gemilere yiyecek, içecek ve gemi yedek parça tedariği yapan ihracat odaklı bir şirketiz.

 

Gemi tedarik sektörünün gelişmesi için nelere ihtiyaç duymaktayız?

 

Türkiye’nin gemi tedarik sektöründe iyi bir noktaya gelmesi ve özellikle İstanbul’un main port olması için uluslarası alanda uzun yıllardır bir gayret içindeyiz. Bu noktada dünyadaki Rotterdam ve Singapur gibi önemli örneklere bakacak olursak, bürokratik prosedürlerin son derece esnek olduğunu görmekteyiz. İhracat yapan bir sektör olarak özellikle gümrük işlemlerinde insan odaklı değil sistem odaklı bir dijitalleşmenin sektörün önünü son derece açacağını düşünmekteyiz. Sistemin daha kolay ve ihracat yapan firmaları da dahil ederek bütüncül bir şekilde revize edilmesi, sektörümüzün verimliliğini artırarak ülkemize katma değer kazandırılmasının önünü açacağını düşünüyoruz. Ülkemize katma değer kazandırmak için harcanan emek bizce son derece kutsaldır ve bu hikayenin bütün paydaşları bu sorumlulukla hareket etmelidir. Biz de Gimaş olarak bu noktada yıllar içinde yarattığımız birikimi ülkemizle paylaşmaktan son derece memnunuz. Hem yaptığımız yatırımlarla hem de sivil toplumda aldığımız görevlerle bu hizmetlerin geliştirilmesi için gayret etmekteyiz.

Gemi tedarik sektörünün yanı sıra ev dışı tüketim sektöründe de faaliyet gösteriyorsunuz galiba, ondan da kısaca bahsedebilir miyiz?

GEMİMO'nun yeni yönetimi belirlendi GEMİMO'nun yeni yönetimi belirlendi

 

Evet ev dışı tüketim sektöründe fabrikalar, lokantalar, kafeler, okullar, hastaneler gibi kurumlara gıda tedariği sağlamaktayız. Bu alanda da ilk günlerden beri her geçen gün yatırımlarımızı arttırdık... Ev Dışı Tüketim alanında faaliyetlerimizi Süleyman Memişoğlu yönetmektedir. Şu an Gimaş Ev Dışı Tüketim olarak aldığımız geri dönüşler doğrultusunda müşteri memnuniyetini artırmaya gayret etmekteyiz. Bu noktada gelirimizin büyük bölümünü oluşturan özel işletmelerimize sunduğumuz hizmeti geliştirmek için her geçen gün üstüne koyarak ilerlemeyi hedeflemekteyiz.

 

Gimaş’ın gelecek için planları nelerdir?

 

Yakın zamanda Mersin’de yeni ve son teknoloji bir depoyu hizmete aldık. Bu bölgeden Mersin, Adana ve İskenderun’un önemli limanlarına ikmal gerçekleştirebilmekteyiz. Sahada teknik kabileyetlerimizi geliştirme noktasında araç filomuza eklediğimiz yeni soğutuculu kamyonlarımız oldu. Açıkçası ihracatçı bir firma olarak ülkemizin geleceği konusunda çok umutluyuz ve bu yüzden yatırım yapmaya devam ediyoruz. Tabii ki çağımız teknoloji çağı ve rakabet şartları her gün gelişmekte ve değişmekte. Biz de buna ayak uydurmak zorundayız. Bu yüzden sadece lojistik yatırımlar değil aynı zamanda bilgi işlem teknolojilerine de yatırım yapmaktayız. Stok sistemleri için kullandığımız yeni yazılımların yanı sıra, müşterilerle iletişimimizi güçlendirecek yeni bir web platformunun üzerinde de çalışmaktayız.

 

Yenilenecek sitemizi bu adreslerden takip edebilirsiniz:

 

www.gimas.com

www.gimas.com.tr

Editör: Haber Merkezi