Crystal başkanı Jack Anderson, "Bu, tüm Crystal ailesi için inanılmaz bir an" dedi. "Yeni keşif yatımız, misafirlerimizi dünyanın uzak köşelerine cesur maceralara her zamankinden daha fazla götürecek."Crystal'e göre Endeavour , bugün kruvaziyer endüstrisindeki en geniş, en hızlı ve en güçlü keşif gemisidir. Konuk başına 10.000 fit küp ve 100'den fazla yolcu alanı oranıyla, denizdeki herhangi bir yolcu gemisinin konuk başına en fazla odaya sahip. Otel operasyonları, bire bir personel-misafir oranı ile 100 tamamen verandalı, tamamı uşak süitinde 200 misafir ağırlayabilir.

 

Gemi, küçük bir Zodiak ve kano filosunun yanı sıra özel yatlarda daha yaygın olarak bulunan oyuncak türleri - altı misafirli bir dalgıç ve iki helikopter  taşıyor. Ayrıca 300 metrelik insansız dalış yapabilen bir ROV ile donatılmıştır. Yaban hayatı severlerin muhteşem manzaraları görmek için süitlerinden ayrılmalarına gerek yok: gemi, direğe monte edilmiş yüksek özellikli bir video kamera taşıyor ve 90 güçlü zum yapabilen bir video kamera taşıyor ve çıkışını geminin her tarafına monte edilmiş yüksek çözünürlüklü TV'lere aktarıyor.

Baltimore'daki gemi kazasına 'kirli yakıt' neden olmuş olabilir Baltimore'daki gemi kazasına 'kirli yakıt' neden olmuş olabilir

 

Crystal Endeavour , COVID-19 riskini yönetmek için tam aşılı bir ekip ve yolcu kadrosuyla yola çıktı. Crystal'ın yeni işletim protokolüne göre aşılama zorunludur. Bir artı olarak, aşılı personel İzlanda'daki kıyıdaki cazibe merkezlerini bağımsız olarak ziyaret etme yeteneğine sahiptir - aşılanmamışlar için mümkün olan bir şey değil.Endeavour İzlanda'dan sonra Eylül ayında Norveç'e doğru yola çıkacak ve ardından güneye hareket ederek İskoçya, Fransa, İngiltere ve Portekiz'i arayacak.

 

Crystal Endeavour , 26 Haziran'da Almanya'daki MV Werften tersanesinde teslim edildi. Tersane Crystal Cruises'ın sahibi Genting Hong Kong'a aittir ve Endeavour , mevcut mülkiyet yapısı altında teslim ettiği ilk okyanus gemisi gemisidir. Proje, COVID-19 pandemisinin zorlukları nedeniyle bir yıldan fazla ertelendi; MV Werften, Crystal Endeavour ve diğer projeleri askıya alarak 2020'nin başlarında kapanmak zorunda kaldı . Alman hükümetinin yüz milyonlarca dolarlık kredi desteğiyle, MV Werften yeniden açıldı ve durdurulan proje üzerinde çalışmaya devam etti. Alman kurtarma paketinin bir parçası olarak Genting, keşif gezisi gemisi için teslimat sonrası 374 milyon dolarlık bir finansman imkanı da alıyor.

 

7DENİZ - ÖZEL

Editör: Haber Merkezi