IMO'dan '2030 emisyon hedefi' açıklaması IMO'dan '2030 emisyon hedefi' açıklaması

TÜRKLİM'in 22. Olağan Genel Kurul Toplantısı'nda konuşan TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Genç, yeni bir ekip olduklarını ve 3 aylık bir zaman dilimi içerisinde görevde bulunduklarını ifade etti. 

2019 VE 2020 YILI İÇİN KÖTÜMSERİZ

Dünya genelinde bir ekonomik bunalım olduğunu, bunun da Türkiye'yi ister istemez etkilediğini ifade eden TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Genç, bu yıl ve önümüzdeki yıllar için kötümser bir beklenti içinde olduklarını belirtti. Başkan Genç, ekonomik anlamda bir belirsizliğin hakim olduğunun da altını özenle çizdi.

 

YENİ KATILAN ÜYELERİMİZLE DAHA GÜÇLÜYÜZ

TÜRKLİM'in çok önemli bir kelebek etkisi olduğunu ifade eden TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Genç, yeni katılan üyelerle bu etkinin daha da artacağını söyledi. TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Genç, TÜRKLİM’e yeni katılan üyelerden Yeşilyurt Liman Müdürü Salih Cengiz, Karasu Limanı Müdürü Serkan Koçak ve İskenderun Atakaş Limanı Müdürü Vedat Ohri’yi tanıttı. Başkan Genç, yeni katılan üyelerle daha da güç kazandıklarını vurguladı.

DENİZCİLİK SEKTÖRÜ ÜLKE TİCARETİNİN BEL KEMİĞİ

Türkiye ticareti açısından denizcilik sektörünün adeta belkemiği sektörlerden olduğunu ifade eden Başkan Genç, TÜİK’in 2017 Türkiye Dış Ticaret verilerini paylaştı. TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Genç, 2017 yılında 240 milyar dolarlık bir dış ticaret gerçekleştirildiğine vurgu yaparak denizcilik sektörünün önemini belirtti.

LİMANLARIMIZ ÜVEY EVLAT MUAMELESİ GÖRÜYOR

Havayolu taşımacılığın ve DHMİ'nin korunduğunu, buna rağmen taşıma modları içerisinde 64'lük payla açık ara önde olan deniz sektörü ve limanların üvey evlat olarak görüldüğünü; bu durumu anlamının da mümkün olmadığını ifade eden TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Genç, TÜRKLİM olarak bu ve benzeri konularda yapacakları çalışmalarla ses getireceklerine inandıklarını ifade etti.

ZİYARETLERİMİZLE SES GETİRİYORUZ

Göreve geldiği günden bu yana çeşitli ziyaret gerçekleştirdiklerinin altını çizen Başkan Genç, TÜRKLİM’in çalışma grubunun önemli işler yaptığını kayderek dernek olarak kurumsal iletişime de büyük önem verdiklerini söyledi. Bunun için Bersay İletişim Grubu’yla çalıştıklarını kaydeden Genç, dernek olarak büyük çalışmalara imza atacaklarının sinyallerini verdi.

TÜRKLİM, ÖRNEK GÖSTERİLECEK BİR STK OLACAK

Yapacakları çalışmalarla TÜRKLİM'i bundan sonra 'Sektöründe öncü ve örnek gösterilen bir STK' olacağını ifade eden Başkan Genç, yönetim kadrosunda çeşitli değişiklikler yaparak bunu taçlandıracaklarını söyledi. 

YENİ YERİMİZDE PROFESYONEL KADROMUZLA HİZMET VERECEĞİZ

TÜRKLİM'in bundan önce olduğu gibi bundan sonra da kaliteli ve profesyonel hizmetler sunacağını ifade eden TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Genç, TÜRKLİM'in İstanbul-Fikirtepe'deki yeni ofis binasıyla üyelerine daha kaliteli ve kesintisiz hizmet sunacağının özenle altını çizdi. TÜRKLİM Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Hakan Genç’in konuşmasının ardından Genel Sekreter İrfan Bilgin, gelir-gider tablosunu okudu. Denetim raporu, oybirliği ile ibra edildi. Kılavuzluk ve Römorkörlük Yönetmeliği ile ilgili dava açma yetkisi, oybirliği ile TÜRKLİM Yönetim Kurulu’na verildi.

AHMET DOĞAN

Editör: Haber Merkezi