Türk denizcilik sektörünün dünyaya açılan kapısı 16. Expomaritt Exposhipping Uluslararası Denizcilik Fuar ve Konferansı yoğun katılım ve ilgiyle devam ediyor. Pandemi nedeniyle ertelemeli gerçekleşen fuarda sektörün her alanından ve yaş grubundan katılım gerçekleşti. Firmaların ve sivil toplum kuruluşlarını kendilerini anlatma fırsatı buldukları Marine Talks oturumlarında sunum yapanlardan biri de YoungShip Genç Denizciler Derneği oldu.

Beks Denizcilik'ten yaptırımlara karşı bayrak değiştirme hamlesi Beks Denizcilik'ten yaptırımlara karşı bayrak değiştirme hamlesi

 

Sunumda konuşan YoungShip Genç Denizciler Derneği Başkanı Sinem Oğiş, gençlerin gelişen ve değişen dünya denizcilik sektöründe, dijitalleşme ve iklim değişikliği konularında neler yapabilecekleri üzerinde durdu. Karbonsuzlaştırma konusunun hem hukuki boyutu hem de denizcilik boyutu olduğunu belirten Oğiş, “Burada amaçladığımız şey bir noktada farkındalığı yaratıyor olmak. Çünkü çok hızlı gelişen konular var. Eğer hep birlikte yürürsek belki takip edemeyip geride kalabiliriz. O yüzden bazen koşmamız gerek” dedi.

 

 

7DENİZ 

 

Editör: Haber Merkezi