1960 yılında kurulan Gemiyap Gemi Gereçleri Yapımı Donatımı ve Onarımı A.Ş., denizde emniyet ürünleri ve sistemleri konusunda denizcilik piyasasının ihtiyaçlarını en üst düzeyde karşılamayı hedefliyle çalışıyor. RIB botları, filikalar, güverte vinçleri, ambar kapakları, gemi donatımı ve güvenlik ekipmanları için yurt içinde ve uluslararası olarak hizmet veren Gemiyap, 1993 yılından bu yana servis istasyonları, armatörler, tersaneler, tekne imalatçıları, gemi acentaları, yat turları ve yat ürünleri, perakende mağazaları ile Cansalı imal eden firmalar için SOLAS/IMO/MARPOL ve Wheelmark sertifikalı ürünler ithal ederek, teknik hizmetlerini sağlıyor.

 

 

Yanı sıra SOLAS kuralları gereği gemilerin inşa safhasından başlamak üzere can ve mal emniyeti için; makine, elektrik ve donanımların tasarımlarını, yangın emniyet tedbirlerini, can kurtarma araçlarının özelliklerini, telsiz haberleşmesini, seyir güvenliğini, tehlikeli yüklerin taşınma prensiplerini, gemilerde bulunması gereken belge ve dökümanların isim ve kapsamını açıklayan ve kuralların uygulanması konusunda kontrol metodlarını belirleyen, IMO üyesi ülkeler tarafından imza altına alınan bütün teknik donanım ve ekipmanların hizmeti sunan Gemiyap, temsilcisi  olduğu Vickers Oils marka Gemilerde şaft kovanı (sterntube) yağ kaçağı sorunlarını önlemede ve tanka deniz suyu girmesini engellemede öncü olan sterntube yağlarından; Hydrox 21 ve Hydrox 550 madeni yağlarının ve Hydrox BİO 220, Hydrox BİO 100 ve Hydrox BİO 68 bitkisel bazlı yağların Sterntube’ün yağlanmasında,özellikle yağ kaçağı esnasında, Mil yataklarının ve belli başlı stabilizatör türlerinin yağlanmasında kullanılır. Bilhassa Çevre Kirliliğine karşı daha duyarlı olan ve MARPOL ile VGP kurallarını esas alan Kuzey Amerika, Japonya ve Kanada & vb. ülkelerde dolaşan gemilerin rağbet ettiği tek yağ türüdür.

 

 

Gemi sahipleri ve işletmecilerinin tercih ettiği yağ markası

 

HYDROX BIO 220, HYDROX 21’in tüm vasıflarına sahip olup, Anti-Toksik ve suyun içersinde kendiliğinden çözülme (su yüzeyindeki yağ tabakası kendiliğinden çözülme gösterir böylece suyun yüzeyinde yağ izi gözükmez / Bio-Degrade) özelliğine sahip olan özel bir yağdır. HYDROX BIO 220 sterntube’deki hasarlı keçelerin sebep olduğu yağ kaçaklarını azaltmada ve ortadan kaldırmada bir çok gemi sahibi ve işletmecisinin tercih ettiği tek yağ markası olmuştur. HYDROX BIO 220 aynı zamanda mil yataklarının ve belli başlı stabilizatör türlerinin yağlanmasında da kullanılabilmektedir. Deniz yada tatlı su ile emülsife olduğu zaman sabit bir koruma kalkanı oluşturan bu üstün teknoloji ürünü yağ, aynı zamanda deniz canlılarının hayatlarını da tehdit etmez(anti-toksittir).

 

 

Manyetik pusula ve konum tespit cihazının adresi  

 

Gemiyap A.Ş.'nin temsilcisi olduğu ticari gemi filoları ve yeni inşalar için önem taşıyan manyetik pusula ve konum tespit etme aygıtlarının uzman ismi AUTONAUTIC MARINE INSTRUMENTAL, manyetik pusula ürünleri ISO 9001:2015'e sahip olup yine ISO 9001:2015 kalite sertifikası ve RINA onaylıdır. Özellikle COMPASSC20 Serisi 150GRT altındaki ticari gemilerde, balıkçı gemilerinde ve 35 metrenin altındaki teknelerde tercih edilmektedir.

 

 

7DENİZ - ÖZEL 

Denizcilik sektöründe bir ilk; Akıllı Marina Otomasyonu Marinverse Denizcilik sektöründe bir ilk; Akıllı Marina Otomasyonu Marinverse

Editör: Haber Merkezi