Türkiye Mimarlar ve Mühendisler Odaları Birliği’ne (TMMOB) bağlı Gemi Mühendisleri Odası (GMO), Gemi Mühendisleri Odası Meslek İçi Sürekli Eğitim Merkezi (GEMİSEM) “Maxsurf ile Gemi Form Dizaynı Eğitimi” düzenliyor. 23-24 Mart ile 6-7 Nisan tarihlerinde Tuzla oda merkezinde düzenlenecek eğitimin kayıtları ise 22 Mart’ta sona eriyor.

 

 

Gemi inşaatı mühendisliği alanında sıklıkla kullanılan yazılımlardan bir olan Maxsurf programı kabiliyeti arasında, 3 boyutlu tekne tasarımı, tek ve çok gövdeli gemi tasarımı, direnç-güç grafiğinin (tahmin) elde edilmesi, stabilite bookletinin oluşturulması, boyuna mukavemet analizi ile denizcilik analizi bulunuyor.

 

Eğitimde, başlıca olarak Maxsurf aracılığıyla sıfırdan bir tekne formu tasarlanabileceği gibi, temel hidrostatik hesapları yapılabilir ve alternatif formlar geliştirerek direnç-güç tahminlerinde bulunabileceği ve gemi bünyesinde bulunan tanklarının yerleşimi ve doluluk oranlarına göre çeşitli senaryolar geliştirerek stabilite analizi gerçekleştirilmesi konuları anlatılacak.

 

Arkas'tan Çin'e 4 yeni gemi siparişi Arkas'tan Çin'e 4 yeni gemi siparişi

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi