Denizcilik sektörünün önemli sivil toplum kuruluşlarından TMMOB Gemi Makineleri İşletme Mühendisleri Odası (GEMİMO) kuruluşunun 60. yılında seminer, eğitim ve çalıştayların adresi olacak genel merkezine kavuştu.

 

 

TMMOB GEMİMO'nun yeni genel merkezinin açılışına Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği (KOSDER) Başkanı Hüseyin Kocabaş, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Oğuz Salim Söğüt, Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Selçuk Nas, İTÜ Ortaköy MTAL Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Toros, İBB Şehir Hatları Genel Müdürü Sinem Dedetaş, Yalova Liman Başkanı Hakan Pekşen, Kocaeli Liman Başkanı Murat Akpınar, Armatörler Birliği Başkan Yardımcısı Cihan Ergenç, Türk Kılavuz Kaptanlar Derneği (TKKD) Yönetim Kurulu Başkanı Muhammer Arslantürk, Türk Uzakyol Kaptanlar Derneği Başkan Yardımcısı Zafer Akbulut, İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Meclis Üyesi Yılmaz Onur, Türkiye Denizcilik Federasyonu (TÜRDEF) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Koray Karagöz, İTÜ Denizcilik Fakültesi Sosyal Yardım Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı İlker Meşe, İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği yönetim kurulu üyeleri Vehbi Üstün, Alper Demircan ve Nuri Mert Can ve Ortaköy Ziya Kalkavan Anadolu Denizcilik Meslek Lisesi Mezunları Derneği (ODEMED) Yönetim Kurulu Başkanı Teoman Akyol ve denizcilik sektöründen çok sayıda kişi katıldı.

 

 

Kurdale kesiminin ardından açılış konuşmasını İTÜ Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Fahrettin Küçükşahin, birlik ve beraberlik içerisinde hareket edildiğinde aşılmayacak engelin olmadığını vurguladı.

 

 

Yeni genel merkezin satın alınmasında emeği geçen herkese teşekkür eden Küçükşahin, “Başkan olmak çok zor. Başkan başta olmak üzere emeği geçen herkese çok teşekkür ederim” dedi.

 

Sanmar'dan 'Karbon Ayak İzi Raporu' Sanmar'dan 'Karbon Ayak İzi Raporu'

 

GEMİMO için önemli bir adım 

 

TMMOB GEMİMO Yönetim Kurulu Başkanı Müh. Feramuz Aşkın ise, bugünün kendileri için gurur kaynadığı olduğunu belirterek, "Kendi yerimize taşındık. Kendi mülkümüzü aldık. Kabataş’taki yerimizi bundan yaklaşık 4 yıl önce satmıştık. O zaman daha büyük 300-400 metrekare bir yer alacağımızı söylemiştim ve bunu başardık” dedi.

 

 

Aşkın şunları söyledi :“Odamızın böyle bir yere kavuşması sadece bizler adına değil denizcilik sektörü adına da bir şans. Burada çok önemli işlere imza atacağız. Bilimsel çalışmalar yapacağız. Kongreler, çalıştaylar düzenleyeceğiz. Denizcilik eğitimi veren Deniz Eğitim Konseyi’nin (DEDEK) 17.’sini burada yapacağız. Bizim odamızın çok geliri yok. Gelirimizin ana kalemleri kendi yaptığımız işler ve üyelerimizin aidatlarından oluşuyor. Şu anda 3 büyük AB projesi gerçekleştiriyoruz. Burada, bu etkinliği yapmamızda bize sponsor olan, yardım eden kuruluşlara da teşekkür ederim”

 

 

Bu mekanlar halkındır

 

TMMOB Genel Başkanı Emin Koramaz ise, “Mesleğimizin gelişmesi için çalışıyoruz. Bu mekan sadece bizim değil, halkımızın, ülkemizin mekanıdır. Ülke denizciliğinin gelişmesine katkı sunacağız. İnanıyorum ki burada yapılacak çalışmalar sektörümüze ışık olacaktır.  Bu oda TMMOB’ye yapılan saldırılara da bir cevaptır. Mesleki belgelendirmeler ticarileşiyor. Bizim gelirimiz kısıtlanıyor. Dayanışma, birlik beraberlik ruhuyla hareket edersek kimse önümüzde duramaz” dedi.

 

 

Konuşmaların ardından merkezin açılmasında emeği geçenlere hediyeleri takdim edildi. 

 

 

 

 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi