Blue Ocean Kurucu Genel Müdürü Gülsün Karcı Erdoğdu, bünyelerinde gemi kiralama, gemi işletmeciliği ve sahibi oldukları 10131 DWT’lik gemiyle Akdeniz ve Karadeniz’de taşımacılık yaptıklarını belirtti.

 

Dünya normlarında çalışıyoruz

 

19 gemide, 9 da işletmede olmak üzere 28 kişilik çalışma kadrosu bulunduğunu açıklayan Erdoğdu, firma olarak hizmet içi eğitim ve personel ihtiyaçları konusunda son derece hassas olduklarını, dünya normlarında çalışan kalitesiyle sektöre hizmet ettiklerini kaydetti.

 

Sektörde uzun yılları geride bıraktığını belirten Erdoğdu, “Eskiden prosedürler bu kadar sıkı olmadığı için işler daha hızlı ilerliyordu. Önce iş yapılıyordu prosedür arkasından geliyordu ama şimdi her şey mümkün olduğunca zamanında ve yerinde standartlara uygun olarak gerçekleşiyor. Biz de bu bilinçle hareket ederek kendimizi gelişmelere ve güncellemelere her zaman hazır tutuyoruz. Bunun içinde ilgili departmanlarımızın tümünde gerekli çalışmaları yapıyoruz” dedi ve şunları ekledi:

 “Güzel şartlarda seferler yapıyoruz, düzenli hatlarımız var ve şu andaki navlun piyasasına baktığımız zaman navlun olarak güzel bir girdi mevcut. Biz de bu piyasada denizciliğin gerektirdiği bütün kurallara uyarak gemilerimizi çalıştırıyoruz. Profesyonel kadromuzla her tonajda genel kargo gemilerini başarılı bir şekilde yönetecek bilgi ve tecrübeye sahibiz”.

Ufuk Erinç IBIA’da söz sahibi olmaya talip oldu Ufuk Erinç IBIA’da söz sahibi olmaya talip oldu

 Navlun piyasası böyle devam ederse filomuzu genişleteceğiz

 

Blue Ocean firma olarak sağlam ve profesyonel ekibimiz ile çalışarak, hedeflerinde adım adım ilerlediklerini söyleyen Erdoğdu, 2023 yılında 10000-25000 DWT’lik gemi almayı düşündüklerini açıkladı. Alacakları geminin 2000 sonrası inşa bir gemi olacağını ifade eden Erdoğdu, “Mümkün mertebe yapabildiğimiz kadar filoyu genişletmeyi düşünüyoruz. Şu anda inşası 2006 yılı olan bir gemiyle yakından ilgileniyoruz. Eğer navlun piyasaları bu şekilde giderse filomuzu genişleteceğiz. Kötü olacak dönemleri de ihtimaller arasında tutuyoruz elbette ama şu anki hedef ve planlarımız filo genişletme yönünde. Yaz dönemlerinde düşüşler oluyor ama kış dönemlerinde navlunların yükseleceğini görüyoruz. 2000 yılı ve sonrası inşa gemileri düşünüyoruz. Dünyadaki tüm değişimlere ayak uydurmak zorundayız diyen Erdoğdu şöyle devam etti “Çünkü daha önceki dönemlere göre gemilerdeki tüm sistemler değişmiş durumda. Değişen normlarla birlikte geminin yakıt sistemlerini değiştirmeniz gerekiyor. Buna yedek parça ve ekipman bedelleri de eklenince ciddi maliyetler ortaya çıkıyor.

 

Avrupa’daki ambargo sebebiyle Rusya’yı düşünmüyoruz

 

Rusya'ya gitmeyi düşünmediklerini söyleyen Erdoğdu, “Avrupa'daki ambargo nedeniyle Rusya’yı düşünmüyoruz. Çünkü Rusya'ya giden gemiler sorgulanıyor. Hedefimiz Avrupa olduğu için Rusya’yı düşünmüyoruz. Ukrayna'dan da etkilenmedik şu ana kadar bundan sonra etkileyeceğimizi düşünüyorum ama bu sorunun cevabını eylülden sonra öğreneceğiz. Şu anda Ukrayna limanlarında, büyük tonajlı gemiler Afrika rotasında çalışacağı için buradaki seferler küçük gemilere kalıyor. Navlunların elverdiği ölçüde kazandığımız müddetçe bu hakkı kullanacağız”.

 

Sektörde sivil toplum kuruluşlarına verdiği destekle de bilinen Gülsün Karcı Erdoğdu, “Wista Denizci Kadınlar deneği ve Koster Armatörleri ve İşletmecileri Derneği’nde de yer alıyor. En son Deniz Kızı Kongresi’ne de ufak bir desteğimiz oldu. Gençlere ve genç denizcilere her zaman destek olacağız” dedi.

KAYNAK: 7DENİZ DERGİSİ

Editör: Haber Merkezi