Gemi Brokerleri Derneği (GBD) her sene düzenli olarak açtığı “Temel Brokerlik Eğitimi” sertifikalarını dağıttı. GBD merkezinde düzenlenen sertifika törenine katılan 23 öğrenci sertifikalarını GBD Başkanı Semih Dinçel ve yönetim kurulu üyelerinden aldı.

 

Dinçel: Piyasayı korsanlara bırakmayacağız

 

Denizcilik sektörünün en önemli alanlarından biri olan brokerlik mesleğini öğrenmek isteyen 23 öğrenciye 13 hafta boyunca hem kuru yük, hem tanker hem de hukuk alanında eğitimler verildi. Eğitim programında esas amacın ilanlarla “broker yetiştiriyoruz” diye oluşturulmak istenen piyasaya karşı bir mücadele olduğunu belirten GBD Başkanı Semih Dinçel, “Piyasayı korsanlara bırakmayacağız” dedi.

 

 

Eğitim için yapılan her başvurunun kabul edilmediğini ve bazı kriterler olduğunun altını çizen Dinçel, “Arkadaşlarımızın denizcilik sektörünün her hangi bir alanında işe başlamış olması gerekiyor. Çünkü sertifika ile birlikte iş garantisi gibi bir algı yaratmak istemiyoruz. Öncelikle mesleklerini edinmelerini istiyoruz” diye konuştu.

 

 

Bu sene iki kur olacak

 

GBD Eğitim Komitesi olarak birbirinden farklı birçok konuda eğitim programlarını yaptıklarını belirten GBD Eğitim Komisyonu Başkanı Serhan Özcan, Temel Brokerlik Eğitimi’ne çok fazla talebin olduğunu kaydederek, “Çok güzel tepkilerle karşılaşıyoruz. Ve çok yoğun bir talep var. O yüzden bu sene 1 kurdan 2 kura çıkarmayı planlıyoruz. Önümüzdeki dönemde Eylül ve Şubat olmak üzere yılda iki defa olacak” dedi.

 

 

Eğitim çok iyiydi

 

Temel Brokerlik Eğitimi Sertifikası alan denizcilerden Çıdam Yıldırım, programın içeriği, bilgi-birikimi ve tavsiyeler üzerine başvurduğunu ve programdan çok memnun olduğunu ifade ederek, “Burada çok güzel arkadaşlıklar edindim. Birikimime birikim kattım. Hem yeni başlayanlar hem de bu sektörde çalışmakta olanlar için çok iyi bir eğitim. Eğitimin içeriği çok iyiydi. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” şeklinde konuştu.

 

 

‘Çok detaylı bilgiler aldık’

 

Sertifika alan denizcilerden Gözde Türkeş ise, brokerliğin sektördeki yerinin çok önemli olduğunu kaydederek, “Çünkü gemi sahibi ve yük sahibi arasındaki bütün bağlantıları kuruyor. Bu nedenle önemli. Sektörden biri olarak denizciliği daha iyi anlamak ve ilerleyen zamanlarda brokerliğin ne olduğunu bu kursa gelerek öğrenmek istemiştim. Bu üç aylık süreçte çok detaylı şeyler öğrendik. Verimli geçti. İlerleyen yıllarda buradan aldığım bilgilerle kendimi daha iyi pekiştireceğimi düşünüyorum” ifadelerini kullandı.

 

 

Kesinlikle isteyenlerin ders alması gereken bir yer

 

Sertifikasını alan Özgür Ozan Görür da, eğitimden aldığı bilgilerin çalışma hayatında sürekli karşılaştığı ve ihtiyaç duyduğu bilgiler olduğunu belirterek, şöyle devam etti: “İş hayatımda buradan aldığım bilgilerin ne kadar yararlı olduğunu çok net bir şekilde gördüm. Burası benim gibi tecrübesiz insanların kesinlikle uğrayıp ders alması gereken bir yer. Burası hem temel bilgileri öğreneceği ve ayrıca tecrübeli insanlarla her konuda fikir danışabileceği bir yer.”

 

 

 

 

 

 

 

İdea Denizcilik Kaan gemisine Türk bayrağı çekti İdea Denizcilik Kaan gemisine Türk bayrağı çekti

 

 

 

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi