Galataport İstanbul Pazarlamadan Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı (CMO) Mehmet Bali, İlk geminin ağustos ayında 800 yolcusuyla Soçi’den gelmesi bekleniyor" dedi. Projedeki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulunan Bali şunları söyledi: "Galataport İstanbul'un turizme de katkısı çok olacak. Biz yılda 1,5 milyon kruvaziyer yolcusu bekliyoruz. Kruvaziyer yolcuları diğer turistlere göre harcama gücü daha fazla olan bir kitle. Bunun için turizme de çok ciddi bir katkı yapacak Galataport İstanbul. Hem böyle bir terminal olması, hem böyle bir projenin olması, kültür sanata ve inovasyona bu kadar yatırım yapan bir projenin olması dünya çapında ses getirecek."

 

Adem Şimşek: Aliağa elleçlemede lider konumda Adem Şimşek: Aliağa elleçlemede lider konumda

'Rezervasyon almaya başladık'

 

Daha önce ilk geminin Galataport İstanbul terminaline nisan ayında yanaşmasının planlandı, ancak bunun salgın nedeniyle gerçekleşmedi.

 

Rezervasyonlar yeniden başladı. Biz terminal olarak hazırız, operasyon merkezimiz de hazır. İlk geminin ağustos ayında 800 yolcusuyla Soçi’den gelmesi bekleniyor, buradan da Karadeniz’e devam edecek."

 

53 futbol sahası büyüklüğünde

 

Galataport İstanbul'dan edinilen bilgilere göre, toplam 1,7 milyar dolarlık bir yatırım bütçesine sahip projede süreç, 2013 yılında Doğuş Grubu’nun Özelleştirme İdaresi tarafından açılan Salıpazarı Liman İhalesi’ni kazanması ve Ocak 2014’te Bilgili Holding’e bağlı BLG Capital ile gerçekleştirdiği ortaklık ile başladı. Şubat 2014’te liman sahası devralındı ve faaliyetlere başlandı.

 

Şehrin merkezinde, Boğaz kenarında toplam 400 bin metrekarelik bir alana yayılan Galataport İstanbul projesi, 53 adet futbol sahasını kapsamına dahil edebilecek büyüklükte bir alanda inşa ediliyor.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi