İstanbul'un en merkezi yeri olan Karaköy'de yapımı devam eden Galataport Projesi'nin tamamlanmasına az bir zaman kaldı. 2020'de Mayıs'ın da tamamen bitmesi planlanan proje Karaköy Rıhtımı’ndan Mimar Sinan Üniversitesi Fındıklı Kampüsü’ne kadar uzanan 1.2 kilometrelik sahil şeridini kapsıyor. 2016 yılı sonunda başlayan projede önce limanın Karaköy bölgesinde bulunan tek ve iki katlı yolcu kabul ve pasaport işlemlerinin yapıldığı eski binalar ve antrepoların yıkım işi tamamlanmıştı. Son olarak proje alanında yer alan İstanbul Modern Sanat Müzesi'nin bulunduğu binanın yıkılmasıyla, yapım çalışmalarına hız verilmişti.

 

 

Yıkılan binaların yerine yenileri yükseldi

 

DTO’nun Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı yapıldı DTO’nun Müşterek Meslek Komiteleri Toplantısı yapıldı

İnşa çalışmalarının tüm hızıyla sürdüğü proje alanında, yıkılan binaların yerine yenileri yükselmeye başladı. Havadan görüntülenen proje alanında binaların, deniz altında kalan temellerinin dev çelik borularla desteklendiği görülüyor. Proje alanında, her yerde işçilerinin ve iş makinelerinin hummalı bir şekilde çalıştığı görülüyor.

 

 

6 bin kapasiteli gemiler yanaşacak

 

Galataport Projesi tamamlandığında terminal binası eskisinin iki katı büyüklüğünde olacak. Ayrıca bir bölümü yer altına alınacak. Proje tamamlandığında İstanbul limanına, 6 binden daha fazla yolcu kapasiteli dev yolcu gemileri yanaşabilecek. Projeyle Tophane Meydanı'nın, İstanbul’un en büyük meydanlarından biri olması da planlanıyor.

 

 

 

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi