Kızıldeniz'deki aksaklıklar konteyner değer ve oranlarını yükseltiyor Kızıldeniz'deki aksaklıklar konteyner değer ve oranlarını yükseltiyor

Şirketin kurucularından ve aynı zamanda genel müdürü Semih Yılmaz, 9 ay önce kurulan yeni bir şirket olduklarını söyleyerek, “Kurucular olarak üniversiteleri farklı yerlerde okuyan ama Ortaköy Denizcilik’ten mezun olan 4 zabitiz. Zaten herkes gemiden geldikten sonra bir şirket kurma planımız vardı. Sektörde radyo ve VDR konusunda tecrübemiz vardı. Şirketi kurduktan sonra iyi tepkiler almaya başladık. Her şeyi resmi olarak ve usulüne uygun olarak yaptık. Bazı firmaların temsilciliğini aldık. Bunun yanında siber güvenlik konusunda kendi projelerimizi hayata geçiriyoruz. Zabit olmamızın getirdiği avantajla bu tür operasyonları çok rahat bir şekilde yürütüyoruz. Aynı zamanda köprü üstü servis de sağlıyoruz. Roterdam’daki fuardan sonra bu fuara da katılarak ürün gamımızı genişletmeye başladık. Bu fuarda istediğimiz gerçekleşti. Bu fuar sektöre kendimizi tanıtmak adına çok önemli bir fırsat oldu. Müşteri portföyümüzü geliştirmek için de yararlı oldu” şeklinde konuştu.

 

“Pandemide KOSGEB’e gittiğimizde şirket kurmak için gelenleri göremedik”

 

Şirketi kurduğumuzda pandeminin en yoğun olduğu zamanlardı diyen Yılmaz, “Hatta KOSGEB’e gittiğimizde kimsenin şirket kurmadığını gördük. Kurduk ve umut ettik. Çünkü biz kendimize ve enerjimize güveniyoruz. Pandemide toplantıların iptal olmasından dolayı şirketlerle yüz yüze görüşemedik ama uzaktan iletişimde kalarak portföyümüz genişlettik. Fuarın açılması da bize bu konuda çok yardımcı oldu” şeklinde konuştu.

 

“Yeni nesil komplike sistemler var”

 

Felsefemiz makul yeni jenerasyon servis sağlamak diyen Yılmaz, “Özellikle günümüzde internetin yaygınlaşmasıyla çok daha komplike sistemler ortaya çıktı. Çok daha fazla yeni nesil bilgi gerektiriyor. Genç ve enerjimizin olması yeni sistemlerle olan uyumumuz diğer firmaların tecrübeleriyle birlikte bizi bu konularda çok fazla destekliyor” dedi.

7DENİZ / ÖZEL

Editör: Haber Merkezi