Her yıl yüzbinlerce turistin ziyaret ettiği Fethiye’de, kruvaziyer gemileri açığa yanaşarak turistleri filikalarla taşıyor. Büyük gemilerin gelebilmesi için inşa edilecek iskeleye 350 metre uzunluğunda kruvaziyer gemileri yanaşabilecek.

 

Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı, Fethiye’de kruvaziyer limanı için öngörülen iki lokasyonda etüt ve proje çalışmalarına başlıyor.

Evyap Limanı'ndaki kazanın maliyeti 40 milyon dolar! Evyap Limanı'ndaki kazanın maliyeti 40 milyon dolar!

 

Dünya’nın en değerli yatlarının da tercih edebileceği bir konseptle hazırlanacak yeni iskele, kıyıdan en az 500 metre açıkta konumlandırılacak.

 

İki farklı alternatif lokasyon değerlendirilecek

 

Sabah Gazetesi’nden Zeynel Yaman’ın haberine göre; iki farklı alternatif lokasyonun değerlendirileceği proje kapsamında, çevre, doğa, nüfus ve diğer etkileri incelenerek, liman ulaşım yolları da planlanacak. Yaklaşık bir yıl sürecek çalışmalar sonucunda hazırlanacak ÇED Raporu ve planlar, bakanlığın onayına sunulacak.

 

Ölüdeniz, Kelebekler Vadisi, Kabak Koyu, yamaç paraşütü, kanyon ve rafting alanlarıyla turistlerin yoğun ilgi gösterdiği Fethiye’nin, kurvaziyer ve mega yat turistlerini de bölgeye çekerek, ekonomik kazanç sağlaması hedefleniyor.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi