Expomaritt Exposhipping İstanbul, ulusal ve uluslararası gemi inşa ve yan sanayii firmaları ile sektörün tüm oyuncularını bir araya getirerek güçlü iş birliklerine 15. kez ev sahipliği yapmaya hazırlanıyor. Denizcilik sektöründe bölgesinin en güçlü ticaret ve pazarlama organizasyonu olan Expomaritt Exposhipping, geçmiş yıllarda olduğu gibi 2019 yılında da yaratacağı ticaret hacmi ile sektöre kattığı değeri arttırmaya devam edecek.

 

VİAPORT MARİNA ‘DA GERÇEKLEŞTİRİLECEK

Fuar, Tuzla bölgesinde yer alan Viaport Marina ‘da gerçekleştirilecek. Tuzla, Türkiye’nin en büyük gemi üretim kapasitesine sahip, sektörün tüm taraflarının bir arada bulunduğu 1 numaralı gemi inşa bölgesi. İstanbul’un güney tarafında Asya ve Avrupa’nın kesişme noktalarında yer alıyor, İzmit ve Yalova’ya yakın bölgelerine doğru yayılan 73 aktif tersaneye ev sahipliği yapıyor.

 

EXPOSHİPPİNG EXPOMARİTT-2019 15. ULUSLARARASI DENİZCİLİK FUAR & KONFERANSI

2 Nisan 2019-5 Nisan 2019 tarihleri arasında Türkiye, İstanbul, Viaport Fuar Alanı ev sahipliğinde gerçekleştirilecek olan Exposhipping Expomaritt İstanbul - 15. Uluslararası Denizcilik Fuar & Konferansı Fuarı, bir b2b (business 2 business) iş etkinliğidir. UBM NTSR Fuar ve Gösteri Hizmetleri A.Ş tarafından organize edilen Exposhipping Expomaritt Fuarı Bot, Deniz Ekipmanları ve Aksesuarları ve Yan Sanayi sektörlerindeki uluslararası katılımcı ve ziyaretçileri bir araya getirmeyi hedefliyor.

 

FUARA 2.5 AY KALDI

Konuyla ilgili basını bilgilendiren Fuar yetkilisi Esin Gökçen şunları söyledi: “Bu toplantımızı gerçekleştirmemizdeki amaç, hem fuar tanıtımı hem de organizasyonumuz hakkında bilgi paylaşımında bulunmak. Fuara 2.5 ay kaldı. Amacımız; hem katılımcılarımıza hem de ziyaretçilerimize bilgilendirmelerde bulunmak. Bu sene 15. Gemi inşa fuarımızı gerçekleştiriyoruz. Önemli bir koordinasyonun olduğu bir etkinlik. 2.5 ay kala bizler, sizlerle neler yaptığımızı paylaşmak istiyoruz. Amacımız en yüksek katılımı gerçekleştirmek. Doğru hedef kitle ile fuarı siz değerli basın mensuplarından tutun da katılımcı ve ziyaretçilere doğru ve birincil ağızdan iletmek amacındayız. Şirketimiz UBM. UBM, bir İngiliz şirketi. Halka açık bir şirket. Global anlamda dünyanın ikinci büyük fuar şirketi. 5 bin çalışanı, 20 ülkede 70’ten fazla çalışanı var. Yılda 500’ün üzerinde event yapıyoruz. Dünya fuarcılık sektöründe güçlü bir yapılanmamız var. Informa ile bir birleşmemiz oldu. Dolayısıyla dünyanın birinci fuar şirketi olduk. Dünyanın önemli lokasyonlarında büyük organizasyonlar gerçekleştiriyoruz. Türkiye’de 12 farklı sektörde etkinlikler düzenliyoruz. SMM Fuarı hepimizin severek katıldığımız orgnizasyonlar. Informa’nın aramıza katılmasıyla SMM’in de kelebek etkisini içimizde bulunduruyor olacağız.

 

DÜNYANIN LİDER FUARLARINI GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Global anlamda çeşitli bot-showlar gerçekleştiriyorduk. Dünyanın lider fuarlarını gerçekleştiriyoruz. Türkiye ofisi olarak, taqrım fuarı, anne baba çocuk fuarı, aydınlatma, gıda katkı maddeleri, İstanbul general show, altın ve değerli taşlar, intertrafik, ilaç fuarı, temizlik kağıtları, temizlik sektörü, inşaat sektörü ile alan temizliği gibi alanlarda fuarlar düzenliyoruz. Organizasyonumuz 2-5 Nisan 2019 tarihlerinde 5 gün sürecek. Hafta içinde olacak. UBM, Asya, Avrupa, Ortadoğu ve ABD olmak üzere dünya genelinde fuarlara imza atıyor. Posedonia ile başlayan bir satış pazarlama da gerçekleştirdik.

 

HER ŞEYİMİZİ AYARLADIK

Fuara 2.5 ay kala hedeflediğimiz birçok şeyi gerçekleştirdik. Bu sene Vaiport Marina’daki yeni 11 bin metrekarelik alanı kullanıyoruz. 6 bin metrekare net stant alanlarını kullanıyoruz. 200 katılımcı olacak. Şu an 128 katılımcı var. Ocak’ın sonu Şubat 10 gibi, Mart 15 gibi 200 rakamını, 650 marka hedefine ulaşacağız. İnternet sitemizde daha geniş ve net bilgiler yer alıyor. Katılımcı el kitaplarımız ile katılımcılarımızı bilgilendiriyoruz. Tuzla, bize yakın bir lokasyon. Altyapı ve üstyapı, yeme içme alanları, marinanın denizle iç içe olması, otopark, barlar, deniz kıyısında olması gibi etkenlerden ötürü çok güzel geri dönüşler alıyoruz. Şubat’ın ikinci haftasında burada bir bot show organize edilecek. Network’ümüzde gerekli bilgilendirmeleri sizlere yapıyor olacağız. Katılımcıların bu fuardan çok yüksek bir beklenti içerisinde.

FUARI BAŞKA BİR BOYUTA GEÇİRMEMİZ LAZIM

Fuar, DTO’nun fuarı. Fuarı başka bir boyuta geçirmemiz lazım. Biz, bu fuarda armatörleri, tersaneleri,bütün medyayı, dernekleri, yurt dışı ziyaretçileri ve katılımcılarını görmek istiyoruz. THY ile fuar anlamında anlaşmamız var. Sosyal medya kanallarımızı sıklıkla kullanıyoruz. Facebook, instagram gibi özel kanallar tanıtım açısında önem verdiğimiz mecralar. Ulaştırma Bakanlığı, Milli Savunma, Sanayi Teknoloji, Ticaret, Enerji bakanlıkları ile birlikte tam bir uyum içerisinde çalışıyoruz. Fuarda gala yemeğimiz olacak. Çok özel bir akşam oalcak. Yerini belirlemeye çalışıyoruz. 500 kişinin üzerinde bir gala yemeği olacak. Denizci kadınlara özel bir kahvaltı programımız oalcak.”

Karadeniz Ereğli'de denizde ceset bulundu Karadeniz Ereğli'de denizde ceset bulundu

AHMET DOĞAN/7DENİZ

 

Editör: Haber Merkezi