Mart ayında Süveyş Kanalı'nı tıkayarak dünya ticaretinde büyük maddi zarara yol açan Ever Given konteyner gemisinin başlangıçta planlanandan bir gün sonra (29 Temmuz-2021) Rotterdam Limanı'na varması bekleniyor.

 

Limanın güney tarafındaki ECT Delta terminaline varması planlanan Ever Given'in konteynerleri boşaltmak ve yüklemek için Ağustos ayının başına kadar orada kalması bekleniyor.

 

Yükleme işlemi tamamlandıktan sonra seferine İngiltere Felixstowe'a devam edecek.

 

20 bin TEU'luk konteyner gemisi, Süveyş Kanalı İdaresi'den (SCA) kanaldan ayrılmak için resmi onay aldıktan sonra Rotterdam'a seferine yeniden başladı.

 

Geminin operatörü Evergreen, yolculuğunda, dev konteyner gemisinin seyir güvenliğiyle ilgili endişeler nedeniyle Hamburg liman çağrısını kaçırmak zorunda kaldığını açıkladı.

 

Kızıldeniz'de LNG ticareti durma noktasına geldi Kızıldeniz'de LNG ticareti durma noktasına geldi

Evergreen, Hamburg'da tahliye edilmesi planlanan kargonun Rotterdam'da boşaltılacağını ve varış limanına aktarılacağını da kaydetti.

 

Deniz Trafiği verilerine göre gemi şu anda Manş Denizi'nde seyrediyor.

 

Japon Shoei Kisen Kaisha'ya ait olan ve Evergreen Marine Corporation tarafından kiralanan Panama bayraklı gemi, 23 Mart'ta karaya oturdu ve altı gün boyunca su yolunu kapattı  ve küresel ticaret için büyük bir zarara neden oldu. 

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi