Fazla kilolar günümüzün temel sorunlarından biridir. Özellikle gelişen teknolojiyle beraber oluşan boşluk hareketsizliği de getiriyor. Hareketsizlikte kilo almanın temel nedenleri arasındadır. Fazla kilolardan kurtulmak için öncelik beslenme olsa da hareket ve egzersizle dengelenmeyen sağlıklı beslenme kilo kaybını sağlamaz.

 

            Kilo kaybı hızı vücudun bölgelerine göre de değişmektedir. Göbek bölgesi ise en zor kilo verilen bölgedir. Göbek yağlarından kurtulmak için doğru beslemek ve her gün yapılan egzersiz sayısını arttırmak önemlidir.

 

            Kötü görüntünün yanı sıra sağlıklı bir yaşam içinde göbek çevresindeki yağlardan kurtulmak gerekir. Kimi zaman spor salonu tercih edilse de maddi imkânlardan ve zaman yetersizliğinden evde yapılmaya uygun hareketleri vardır.

 

 Evde Yapılacak Hareketlerle Yağ Yakımı Mümkün

 

            Göbek eritmek için evde yapılacak hareketlerin başında crunch olarak adlandırılan hareket vardır. Yarım mekik olarak adlandırabileceğimiz bu harekette dizler hafif bükülüp sırt üstü uzanılır, eller başın altına alınır ve gövde kürek kemikleri havaya kalkacak şekilde kaldırılır. Kürek kemiklerinin tamamen havaya kalkması önemlidir.

 

            Karın kaslarını çalıştıran bu hareketten verim almak için dikkat edilmesi gereken sürekliliktir. İlk günler için yaşanabilecek zorlanma ve acıma normaldir fakat egzersizi bırakmadıkça alıştığınızı ve karındaki sertleşmeyi görmeniz mümkün.

 

 Süreklilik ve Beslenmeye Dikkat Edilmeli

 

            Crunch tek başına göbek eritmede yeterli değildir bu yüzden yardımcı birkaç egzersiz yapmak daha erken sonuç almayı sağlar. Bisiklet hareketi de diğer bir karın hareketidir. Sırt üstü yere uzanılarak dizler 90 derece açıyla bükülür, eller dirsekler kırılacak şekilde ensede birleştirilir sol diz sağ dirseğe yaklaştırılır ve başlangıç pozisyonuna gelerek hareketin tersi tekrarlanır.

 

            Alt karın kaslarını çalıştırıp sıkılaştıran bir diğer egzersiz ise flutter kickstir. Sırt üstü yere uzanılır eller kalça altına olmalı veya avuç içi yere bakacak şekilde uzatılmalıdır. Ayaklar 15-20 cm yukarı kaldırıldıktan sonra sırasıyla bir ayak yukarı kaldırılırken diğer indirilir.

 

            Bu hareket ilk başlarda crunch gibi zorlayıcı olacaktır fakat ilerleyen günlerde alıştığınız hissedeceksiniz. Göbek eritmede hareketlere takviye olarak bitki çayları ve yeşil yapraklı sebzeler tüketmekte kısa sürede fayda görmeye yardımcı olacaktır.

Göbek Ertime Hareketleri hakkında daha fazla bilgi almak ve diyetisyen desteği ile beslenme planınıza eklemek için en uygun ve kolay seçenek olan Online Diyetisyen Platformu ile başlamanızı öneririz.

Editör: Haber Merkezi