The Maritime House çatısı altında Türk denizcilik sektörünün ihtiyaçlarına hizmet veren Esko Marine, hizmetlerine bir yenisini daha ekledi. Kurulduğu günden bu yana müşteri memnuniyeti odaklı hizmet anlayışıyla denizcilik sektörünün vazgeçilmez firmalarından olan Esko Marine, müşterilerine daha geniş çaplı hizmet verebilmek amacıyla acentelik hizmetine başladı.

 

Geçtiğimiz günlerde acentelik sertifikasını alan ve alt yapısını oluşturan Esko Marine, ağırlıklı olarak kendi müşterilerine hizmet vermeyi planlıyor. Firma özellikle yurt dışından gelen müşterilerine verdikleri hizmetin yanı sıra bir de acentelik hizmeti verecek.

 

Uzun yıllardır denizcilik sektöründe faaliyet gösteren Esko Marine’nin acente hizmetinde henüz yolun başında olduğunu belirten Esko Marine Trading Genel Müdürü Erhan Esinduy, “Şu aşamada, çok büyük bir ekibimiz yok ama işimizi iyi takip ettiğimiz oranda Türkiye’nin her yerinde de bu hizmeti verebileceğimize inanıyorum” dedi.

 

Hedef, iş bitiricilikte en üst hizmet seviyesi

 

Kendi deneyimlerinin ona acente çalışmasının “İmkansızı yerine getirmek” olduğunu gösterdiğinin altını çizen Esinduy, hedeflerinin “en iyi hizmet” olduğunu dile getirerek, “Acentelik zor iş değil. Herkes yapabilir. Ama önemli olan iyi acentelik hizmeti verebilmektir” dedi.

 

Acente hizmetinin kaza vb. olağandışı durumlarda önemli olduğunu belirten Esinduy, “Bir sıkıntı yaşandığı zaman acentelikte iş bitiricilik en üst hizmet seviyesi olmalıdır” dedi.

 

 

‘Tek iddiamız kalite’

 

Hizmet verme aşamasında ilişkilerin ve armatörlerin sıkıntılarına hızlı çözüm üretmenin önemine vurgu yapan Esinduy, “Biz bir iş yapacaksak mutlaka bir farkı olmalı. Bizim de tek iddiamız yaptığımız işi en iyi şekilde yaparak en kaliteli hizmeti vermek” dedi.

 

'Gemi acenteliği alanındaki tüm hizmetleri vermek için sektördeki yerimizi alıyoruz' 

 

Esko Marine’nin Acente Müdürü Deniz Özbay, denizciliğin temelinde denizyolu taşımacılığının yanı sıra gemi acenteliğininde önemli bir yer edindiğine işaret ederek,”Uzun yıllar sahada çalışarak tecrübe kazanmış ekip ile Türkiye’nin tüm limanlarında liman acenteliği ve Türk Boğazları acenteliği hizmetleri başta olmak üzere, koruyucu (protective) acente ve husbandry hizmetleri gibi, gemi acenteliği alanındaki tüm hizmetleri verme amacı ile sektördeki yerimizi alıyoruz” dedi.

 

 

Kaliteli, profesyonel ve güvenilir bir hizmet anlayışı içinde müşterilerinin taleplerini başarıyla yerine getirecekleri şekilde gemi acentelik hizmetleri sunacaklarını dile getiren Özbay, “Türk Boğazları ve Türk limanlarında personel değişim hizmetleri, transit gemi aksamı ve malzemesi teslimi ve görderimi, kumanya, bonded store, malzeme, notik yayın ve safety equipment, posta teslimi organizasyonu, motorbot servis ve araç organizasyonu, gemi kasası/avansı (Cash To Master) teslimatı, yakıt/yağ/tatlı su ikmal koordinasyonu, gemi personeli tıbbı destek hizmetleri, sludge ve çöp alım organizasyonu, çeşitli survey organizasyonları, Türk Boğazları yedekli geçiş hizmetleri ve tersane acenteliği ve hizmetleri” olarak sıraladı.

 

Deniz Özbay Kimdir?

 

1983 İstanbul doğumlu, İstanbul Anadolu Denizcilik Lisesi Güverte İşletme bölümünü bitirdi. Ardından Kocaeli Üniversitesi Deniz Ulaştırma ve İşletme Ön lisans programına devam eden Özbay, 2006 yılında mezun olduktan sonra ticaret gemilerinde yaklaşık 2 yıl telsiz zabitliği, vardiya zabitliği ve sonrasında da 10 yıldan fazla gemi acenteliği firmalarının operasyon departmanlarında çalıştı. Genel ve dökme yük, proje yükleri, yükleme-boşaltma, liman acenteliği/işleri ve operasyonları, koruyucu acentelik, Türk Boğazları transit acenteliği, liman ve transit personel değişim işlemleri ve yine İstanbul Boğazı boarding acenteliği, resmi ve özel formalite işlemleri ile evrak dökümantasyon uygulamaları dahil olmak üzere sayısız gemi operasyonları gerçekleştirdi.

 

Acente operasyon memuru, vardiya amiri, deniz operasyoları uzmanlığı ve operasyon sorumlusu görevlerinde bulunan Özbay, Haziran 2020’de The Maritime House İstanbul üyesi Esko Marine’de Acente Müdürü olarak çalışmaya başladı. Bilgi, deneyim, operasyonel düşünce ve uygulamaları sürekli geliştirerek, mesleği ve ülkesine artı değer kazandırmayı hedefliyor.

 

Denizcilerin terk edilme vakalarındaki artış IMO'nun gündeminde Denizcilerin terk edilme vakalarındaki artış IMO'nun gündeminde

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi