2018 yılı itibariyle Türkiye’nin en büyük şirketlerinin sıralandığı Fortune-500 listesi açıklandı. Bu yıl değişik sektörlerden 90 yeni şirket listeye girerken, bunların arasından ikisi Atlasjet Havacılık ve ETS Ersoy Turistik Servisleri AŞ, oldu. Söz konusu şirketlerden biri Murat Ersoy’a diğeri ise Mehmet Nuri Ersoy’a ait.

 

 

Ersoy Turistik 99, Atlasjet Havacılık 103’üncü sıradan girdi

 

Mehmet Nuri Ersoy’un sahibi olduğu Ersoy Turistik Servisleri AŞ, en büyük 500 şirket listesine 99. sırada girerken, Murat Ersoy’un şirketi Atlasjet Havacılık 103. sıradan listeye giriş yaptı. ETS Ersoy Turistik Hizmetleri’nin net satışı 2 milyar 903 milyon lira, Atlasjet Havacılı’ın net satışı ise 2 milyar 779 milyon lira olarak açıklandı.

 

 

Konaklamanın en büyük iki şirketi Crystal Hotels ve Delphin Hotels

 

Açıklanan listede, kendi sektörünün en büyük şirketlerine de yer verildi. Buna göre, konaklama alanında Türkiye’nin en büyük şirketi, 1 milyar 538 milyon liralık net satışla, Crystal Otellerini bünyesinde barındıran Galeri Kristal Turizm olurken, onu 822 milyon liralık net satışla Cömertoğlu Otelcilik takip etti.

 

 

Seyahat ve taşımacılık sektörünün en büyük şiketleri

 

Seyahat ve Taşımacılık Hizmetleri kategorinin en büyüğü ise 62 milyar 853 milyon lirayla Türk Hava Yolları oldu. Onu, 8 milyar 296 milyonla Pegasus Hava Taşımacılığı, 7 milyar 124 milyon lira ile Güneş Express Havacılık (Sun Express) ve 2 milyar 932 milyon lira ile ODEON Turizm takip etti. Listenin beşinci sırasında 2 milyar 903 milyon lira ile Ersoy Turistik Servisleri yer alırken, altıncı sıradaki şirket 2 milyar 779 milyon lira ile Atlasjet Havacılık oldu. Listenin 7. sırasında 2 milyar 531 milyon lira net satış ile IATI yer alırken, Setur 2 milyar 135 milyon lira net satışla 8’inci, Kilit Global 2 milyar 114 milyon lira net satışla 9’uncu Kilit Global Turizm ve MP Turkey Turizm 2 milyar 103 milyon lira net satışla 10’uncu sırda yer aldı.

 

Yunan bakandan 'kapıda vize' açıklaması: "Tüm yıl geçerli olacak" Yunan bakandan 'kapıda vize' açıklaması: "Tüm yıl geçerli olacak"

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi