Tamamen yerli sermaye ile kurulan ve bünyesinde Dentaş, Torgem ve Çindemir tersaneleri ile Türkiye'nin önde gelen gemi işletme firmaları arasında yer alan Armador'un yanı sıra yüzde 100 yerli sermaye ile kurulmuş yeni nesil bir tarım şirketi EOS Tarım'ı da bünyesinde barındırıyor. 

 

EOS Group Genel Koordinatörü Ali Bayraktar yatırımlarına devam ettiklerini ve yeni inşanın yanında 2 yeni yüzer havuz daha işletmeye başlayacaklarını belirtti. 

 

Türk P&I Sigorta İstanbul Finans Merkezi’nde yerini aldı Türk P&I Sigorta İstanbul Finans Merkezi’nde yerini aldı

Hız kesmeden daha büyük havuzlarla görüşme içerisinde olduklarını belirten Bayraktar, "Yeni inşa tekliflerimiz devam ediyor. Bir kaç teklif verdik. O aşamadayız. Rusya ve Ukrayna savaşı bizi biraz etkiledi. Ama hala potadayız. Her an bir yeni inşa ile de karşınıza çıkabiliriz" dedi. 

 

Artan hammadde fiyatları sektörü olumsuz etkiliyor

 

Son dönemde global ölçekte artan hammadde fiyatlarının sektörü olumsuz etkilediğini ifade eden Ali Bayraktar, şöyle devam etti; "Piyasa dündayadaki krizlerden direk etkileniyor. Savaşlardaki potansiyel tehlikelerden tutun da sac fiyatları, malzeme fiyatları, yeri geldi bu son krizde cebinizdeki nakit likiditenizle bile malzeme bulamaz hale geldiniz. Çünkü insanlar malzemesini vermek istemiyorlar. Fiyatlar çok yükseldi. Fiyatlar yükseldiği için maliyetler yükseldi ve dolayısıyla zam yapmak zorunda kaldınız. Yani etkileşimin direk ortasındayız."

 

'Devletimizden destek bekliyoruz'

 

Gemi inşa sektörünün ülkeye direk döviz getiren bir sektör olduğunun altını çizen Bayraktar, büyümek için daha fazla devlet desteğine ihtiyaçları olduğunu dile getirerek, "Sanki kendi ülkemizden destek bulamıyoruz. Yatırımlar ve diğer argümanlar olarak. Bizim önümüzü açıyorlar ama çok zorlanıyoruz. Çünkü biz krizin tam ortasındayız ve dünyadaki herşeyden direk etkileniyoruz. Ama bizim yurt dışından getireceğimiz döviz de direk Türkiye'ye mal oluyor. O anlamda yatırımın da ortasındayız. Dolayısıyla biz yatırım yapmak istiyoruz. Büyümek istiyoruz. Devlet olarak da önümüz açılsın istiyoruz. Engellenmeyelim. Bütün denizcilik, tersanecilik, gemi işletmecileri olarak, denizciliğin önünü açmamız gerekiyor. Denizciliği çok uygun ve verimli kullandığımızı düşünmüyorum. O anlamda devletimizinden destek bekliyoruz" diye konuştu. 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi