Türk denizcilik sektörünün yenilikçi firmalarından Entech&Semar, distribütörlüğünü yaptığı OMC2 firmasının lansmanını yaptı. Lansmanda konuşan Entech&Semar Genel Müdürü Semih Ege, OMC2’nin fiyat ve performans dengesi açısından önemli bir imalatçı olduğunu belirterek, “Bugün geldikleri noktada imalat kapasite ve kaliteleri bizlere, sizlerin karşısına hiçbir şüphe duymadan çıkarma güveni verdi” dedi.

 

 

Türk denizcilik sektörünün sıra dışı projelere imza atan en dikkat çekici firmalarından olan Entech&Semar, distribütörlüğünü yaptığı İtalya merkezli yakıt ekipmanları üreticisi OMC2’nin tanıtım lansmanını gerçekleştirdi. Holidayy İnn Tuzla Otel’de gerçekleşen lansmana OMC2 Diesel’in Satış Müdürü Patrizia Bonetti, Şirket Danışmanı Marco Destro ve Kurucu Ortak-Teknik Müdür Vittorio Bandera katıldı. Sektörün çeşitli alanlarından ve farklı sektörlerden çok sayıda kişinin ilgi gösterdiği lansman Entech&Semar’ın tanıtım videosu ile başladı.

 

 

Yenilikte süreklilik

 

Burada ilk söz alan Entech&Semar Genel Müdürü Semih Ege, kuruluşlarından itibaren birçok şey öğrendiklerini ve olumlu geri dönüşlerinde de etkisiyle kendi iç dinamikleriyle sürekle yenilendiklerini belirterek, “Bu 12 yıl içerisinde servis hizmetimizin de başlamasıyla birlikte kendi dalımızda uçtan uca hizmet veren bir ekip haline geldik” dedi. Tepkilerin çok olumlu olduğunu aktaran Ege, “Bir yandan ortaklarımızdan Adem bey yönetiminde çok ciddi ve disiplinli bir şekilde çalışan teknik ekibimiz son 3 yıl içinde 142 komple makine bakımı gerçekleştirdi. Bunun yanında da sayısız makine dairesi ekipmanı yenilenmesini sağladı. Teknik olarak ürünün yanında durabilmenin öneminin yanı sıra sürekli sizlerle iletişim halinde kalabilmemiz, ihtiyaçlarınızı anlayabilmemiz ve bu doğrultuda İstanbul stoklarımızı planlayabilmemiz neticesinde belirli makineler üzerinde İstanbul’da kuvvetli stok mevcudumuz oluştu” diye konuştu.

 

 

‘İnsansız deniz araçlarının testlerini çok yakında gerçekleştireceğiz’

 

İnsansız su üstü ve su altı deniz araçları hakkında da konuşan Ege, “NovuMare ile birlikte geliştirmeye çalıştığımız insansız su üstü ve sualtı araçlarımızda epey hızlı bir şekilde ilerliyoruz. Çok yakında prototiplerimiz bitmiş hatta testlerini gerçekleştiriyor olacağız” ifadelerini kullandı.

 

Yeni bir ürün daha

 

Ege, ayrıca yakında zamanda patentini aldıkları ana makine ve kazanların suyu analizi ve kimyasal ıslahını otonom şekilde gerçekleştirecek sistemin ürünleştirme çalışmalarının başladığını da duyurdu.

 

 

‘Bize karşınıza çıkma güveni verdi’

Konuşmasının sonunda OMC2’yi ele alan Ege, şunları söyledi: “Yakıt ekipmanlarının önemini hepimiz biliyoruz. Periyodik olarak tüketimini de göz önünde bulundurduğumuzda günümüzün ekonomik koşullarından maliyetlerinin de önem kazandığını düşünürsek OMC2 bu anlamda fiyat ve performans dengesi açısından oldukça yüksek bir imalatçı. Gelişimlerini son 6 yılda ben bizzat yakinen takip ettim. Fabrikalarını ziyaret ettim. Global pazardaki durumlarını da takip ettim. Bugün geldikleri noktada imalat kapasite ve kalitelerinin bizleri sizlerin karşısına hiçbir şüphe duymadan çıkarma güveni verdi bize.”

 

 

‘Entech&Semar en önemli partnerlerimizden biri’

 

Ege’nin konuşmasının ardından OMC2 Diesel firmasını tanıtım videosu izlendi. Ardından sözü OMC2 Diesel Satış Müdürü Patrizia Bonetti aldı. 50 yıldan fazla bir süredir hizmet veren firmalarıyla müşterilerinin ihtiyaçları doğrultusunda ve özel taleplerini karşılayacak şekilde de üretim yapabildiklerini belirten Bonetti, OEM ve orijinal üreticilerin arasında yer alan After Market oyuncularının sektörde çok ciddi bir yere sahip olduğunu kaydetti. Bonetti, bu bağlamda OMC2’nin özellikle kalite, know how ve satış sonrası destek ile öne çıktığını dile getirerek, “Hızlı ve özel ihtiyaçlara cevap verebilecek yeterliliğe sahip müşteri hizmetlerimiz ve teknik servisimizle İran’dan Avrupa’ya kadar tüm küresel müşterilerimize hizmet sunuyoruz, Entech&Semar ise bu hizmetlerimizin en önemli partnerlerinden biri” dedi.

 

 

2020 sülfür limitlerine uyumlu ürünler

 

OMC2 Danışmanı Mühendis Marco Destro ise, tersine mühendislik ve 2020 Sülfür kısıtlaması konularını ele aldı. Tersine mühendislik faaliyetlerinin After Market ürünlerinin geliştirilmesinde önemli rolü olduğunu belirten Destro, üretim süreçlerinde kalite ve hassasiyetin firmalarının temel etik değerlerini oluşturduğunu ve müşteri memnuniyetini sağlamak adına ürün kontrollerini özenle gerçekleştirdiklerini bildirdi. Müşterilerin ne istediklerinin farkında olduklarını dile getiren Destro, tüm süreçlerinin ISO9001:2015 kalite sertifikası bulunduğuna dikkat çekti.

 

 

Konuşmasının son bölümünde 2020 Sülfür limitlerinden bahseden Destro, ana makinelerin retrofitleri sırasında yakıt ve pompa elemanlarının ciddiyetle gözden geçirilmesi ve bu bağlamda gerekli geliştirmelerin yapılmasının önemini aktardı. OMC2 olarak sundukları ürünlerin 2020 Sülfür limitlerine uyumluluğundan bahseden Destro, geliştirmekte oldukları dual-fuel ürünlerinin bu limitler çerçevesinde çevreye ve yakıt verimliliğine katkılarına da değerlendirdi.

 

7DENİZ – ÖZEL

Gemi boya sektörü envanter ve ruhsatlandırma sıkıntısıyla baş başa Gemi boya sektörü envanter ve ruhsatlandırma sıkıntısıyla baş başa

Editör: Haber Merkezi