Uluslararası Petrol, LPG, Madeni Yağ Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı’na, enerji sektörünün yerli ve yabancı dev firmalarından büyük ilgi var. 28-30 Mart tarihleri arasında 14’ncü kez İstanbul’da buluşturmaya hazırlanan Uluslararası Petrol, LPG, Madeni Yağ Ekipmanları ve Teknolojileri Fuarı (Petroleum İstanbul), yılda 140 milyar TL’lik büyüklüğe ulaşan sektörün en kapsamlı fuarı olma özelliğini taşıyor.

 

Petroleum tüm oyuncuları bir araya getirecek

 

Petroleum İstanbul’da yerli ve yabancı 300 firma yer alacak. TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’ndeki fuar, Gas&Power Network 3. Elektrik, Doğalgaz ve Alternatif Enerji, Ekipmanları ve Teknoloji Fuarı ile eş zamanlı olarak düzenleniyor. TOBB LPG Meclisi Başkanı ve Aygaz Genel Müdürü Gökhan Tezel, sektör adına zor bir dönemden geçmelerine rağmen iyimserliklerini koruduklarını ve inançla yollarına devam ettiklerini kaydederek, “Türkiye’de benzer sıkıntılar yaşandı. Ancak hepsi karamsarlığa kapılmadan aşıldı. 2019 Petroleum İstanbul, sektörün tüm oyuncularını biraraya getirecek. Burada sorunlarımızı masaya yatırıp, çözüm yollarını hep birlikte arayacağız” diye konuştu.

 

Kızıldeniz krizi elma ihracatını kısıtladı Kızıldeniz krizi elma ihracatını kısıtladı

Rekabetçi pazara uyum sağlamak günün şartlarına uyum ile mümkündür

 

İstihdama ve kalkınmaya katkısının sektörün büyüklüğünü ortaya koyduğunu dile getiren TOBB Petrol Meclisi Başkanı ve Shell Türkiye Ülke Müdürü Ahmet Erdem, “Sektörümüz, önemli bir mesafe kat etti. Günün 24 saatini yaşayan ve birçok ihtiyaca cevap veren istasyonlarımız hem sektöre hem de ülke ekonomisine ciddi katkıda bulunuyor. Geleceğe hazırlanması için dijital dönüşüm başta olmak üzere, tüm yeniliklerin istasyonlarımızda hızla uygulanması için çalışıyoruz. Rekabetçi pazarda ayakta kalmak ancak günün şartlarına uyum ile mümkündür” dedi.

 

'Kısa vadede petrol kullanımı ile ilgili bir azalma beklemiyoruz'  

 

Petrol Sanayi Derneği (PETDER) Başkanı ve Petrol Ofisi CEO’su Selim Şiper ise bugün dünya üzerinde 1.5 milyardan fazla aracın trafikte bulunduğunu söyleyerek, “Hayatta olan insanlar petrolün bittiğini göremeyecek. Petrol ürünlerinin yanında alternatif yakıtlı araçlarda hayatımıza giriyor. Ancak, onların çözmeleri gereken engelleri var. Bugün 3 milyon olarak kabul edilen tamamen elektrikli araçların 100 milyona çıkması durumunda bu elektriği üretmek için petrol türevi hatta nükleer enerjiye yatırım yapılması gerekecek. Türkiye’de de elektrikli araç sayısı zamanla artacak. Şirket olarak biz istasyonlarımızda en fazla şarj ünitesi sahip durumdayız. Kısa ve orta vadede yakıt türü olarak petrol kullanımı ile ilgili bir azalma beklemiyoruz” dedi.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi