Emek Marin tarafından sıfır atık prensibiyle, dizel motorlu teknelerin çevreye verdiği zararı önlemek için tasarlanan Ekobot Eğirdir’de tanıtıldı. Düzenlenen tanıtım toplantısına Eğirdir Belediye Başkanı Veli Gök ile belediye meclis üyeleri katıldı. Emek Marin Yönetim Kurulu Başkanı Özleyiş Çakır tarafından gerçekleşen tanıtım büyük ilgiyle dinlendi.

 

Emek Marin şirket sahibi Özleyiş Çakır, Ekobot'un bedensel engele sahip bireyler için özel tasarlandığını vurguladı. Atıkların geri dönüşüme uygun bir şekilde ayrıştırıldığını ve ayrıca elektrikli motor sayesinde egzoz ve esintineden kaynaklı bir kirlenmenin olmayacağını belirtildi. Bütün bu özellikleri sayesinde sıfır atık projesiyle uyumluluğunu belirten Çakır, Eğirdir için bu projeyi hayata geçirmekten mutluluk duyacaklarını belirtti.

 

 

Son teknolojiler kullanılarak üretilen Ekobot, lityum aküler ve güneş panelleri ile destekleniyor. Sürdürülebilir turizm anlayışı ile Eğirdir Gölüne yeni bir soluk getirmesi beklenen Ekobot elektrik motorlarının sessiz çalışması ve fırçasız olması sayesinde seyir halindeyken misafirlerine eşsiz bir deneyim yaşatmayı planlıyor. Tabandaki cam bölmeler misafirlerin seyir halindeyken suyun altını da rahat görmelerine olanak tanıyor.

 

 

Ekobot ile pervaneye yapılan koruma muhafazası da su altı canlıları da zarar görmesi engelleniyor. Yine gövde altyapısının sürtünme katsayısının azaltılmasıyla az enerji ile daha uzun daha ekonomik seyir yapabilme kapasitesine sahip. 

 

 

7DENİZ 

 

Sanmar, Fransız limanına kompakt liman römorkörü teslim etti Sanmar, Fransız limanına kompakt liman römorkörü teslim etti

Editör: Haber Merkezi