23 Haziran seçimlerinde rekor oy alarak İstanbul Büyükşehir Belediye (İBB) Başkanı seçilen CHP'li Ekrem İmamoğlu, mazbatasını aldı. İmamoğlu'na eşi, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu ve partililer eşlik etti. Çağlayan’da bulunan İstanbul Adliyesi’ndeki İl Seçim Kurulu’na gelerek mazbatasını alan Ekrem İmamoğlu, görevi devralmak üzere Saraçhane'deki İBB binasında geldi.

 

 

İmamoğlu, görevi İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Yerlikaya'dan mührü aldı. Ekrem İmamoğlu'nu İBB'nin Saraçhane binası önünde yoğun bir kalabalık bekliyor.

 

 

Görevi devraldı

 

Mazbatasını alan İmamoğlu, İBB Binası'na gelerek İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Yerlikaya'dan görevi devraldı. Devir teslim töreninde konuşan Yerlikaya ve İmamoğlu şu ifadeleri kullandılar:

 

 

Eski İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve İstanbul Valisi Ali Yerlikaya: Vekâleten ifa ettiğim İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı görevini bugün, şimdi Sayın Ekrem İmamoğlu’na devrediyorum. Kendisini tebrik ediyor, başarılar diliyorum. Allah hayırlı uğurlu etsin. Bu süre içeresinde beraber çalıştığımız büyükşehir ailesine, İstanbullulara sevgiler saygılar sunuyorum.

 

 

Yeni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Ben de sayın valimize çok teşekkür ediyorum. Biraz önce mazbatamızı şimdi büyükşehir belediyesinin mührünü devraldım. Bu şehre belediye başkanlığı yapmanın kutsallığını herkes biliyor ama şu anda en çok ben hissediyorum diye düşünüyorum. Allah mahcup etmesin. İstanbul'un her şeyine sahip çıkacak, doğrular yapmaya çalışacak, yanlışlardan sakınacak işler yapmayı düşünüyorum. Hep beraber İstanbul için çalışacağımız için herkese söz veriyorum. Herkesle uyum içerisinde çalışmayı temenni ediyor ve diliyorum. Hepimize başarılar diliyorum. Dediğim gibi Allah mahcup etmesin.

 

 

Mazbatasını aldı

 

Çağlayan Adliyesi'nde bulunan İstanbul İl Seçim Kurulu'na giden İmamoğlu'na, düzenlenen törenle mazbatası verildi. İmamoğlu'nun yanında eşi Dilek İmamoğlu, CHP İstanbul İl Başkanı Canan Kaftancıoğlu, İYİ Parti İstanbul İl Başkanı Buğra Kavuncu bulundu. İmamoğlu "Şehrimize, milletimize, ülkemize hayırlı olmasını diliyorum. Hem Türkiye'nin hem Avrupa'nın en büyük kenti İstanbul. Türkiye’mizin lokomotif şehri.

 

 

Seçim sürecinde görev yapan 39 ilçe seçim kurulu heyetlerine, dünden bu güne bütün ilçelerde görev yapan sandık kurulu üyelerine, siyasi parti temsilcilerine, demokrasinin ana teminatı olan sandıklardan çıkan neticeyi tutanaklara dönüştürüp milletimizin iradesinin neticeye kavuşmasında katkı sunan her demokrasi neferine teşekkür ediyorum. Bugünkü mazbatamızı çoğunluğu kadın olan bir heyetin imzasıyla görevimi teslim alacağım. Bu aynı zamanda bize kamu yönetiminde cinsiyet eşitliği adına, kadınların toplumdaki yeri adına değerli bir mesajdır" dedi.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi resmî Twitter hesabından paylaşım yaptı

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin resmi Twitter hesabından da mazbata töreni sonrası ilk paylaşım geldi. Belediyenin hesabından İmamoğlu'nun yaptığı paylaşım aktarılarak "İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Ekrem İmamoglu #YeniBirBaşlangıç" denildi.

 

 

İstanbul Büyükşehir Belediye’sine gidecekler

 

İmamoğlu ve beraberindekiler, mazbata işlemlerinin ardından İBB binasına geçecek. CHP'li İmamoğlu, görevi İstanbul Valisi ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ali Yerlikaya'dan, İBB'nin Saraçhane'deki binasında gerçekleştirilecek devir teslim töreniyle devralacak.

 

 

İmamoğlu daha sonra Saraçhane'deki belediye binası önünde kendisini bekleyen vatandaşlarla bir araya gelecek. Bu arada devir teslim töreni nedeniyle saat 15.30 itibariyle Saraçhane-Vezneciler yönü, çift yönlü olarak trafiğe kapatıldı. Bölgede yoğun trafik yaşanıyor.

 

Kafkametler’in kayıp mürettebatını arama çalışmaları 150. gününde Kafkametler’in kayıp mürettebatını arama çalışmaları 150. gününde

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi