Ekol Denizcilik Eğitim Kurumu’nun iştiraki olan Ekol İş Güvenliği ve Personel Danışmanlığı TIC.A.Ş., Türk Loydu tarafından, Denizcilik Çalışma Sözleşmesi (MLC 2006) kapsamında servis sağlayıcı olarak onaylanıp sertifikalandırıldı.

 

‘Yetiştirdiğimize istihdam sağlayacağız’

 

Ekol Denizcilik olarak 20 yılı aşkın bir süredir ulusal ve uluslararası standartlarda denizci yetiştirdiklerini belirten şirket yetkilisi Kaptan Vurgun Karayel, “Öncelikli hedeflerimizden biri de eğitim verdiğimiz gemiadamlarının, armatörlerimizin ihtiyaçları doğrultusunda gemilerde istihdamını sağlamaktır. Bir diğer ifade ile yetiştireceğiz ve yetiştirdiğimize istihdam sağlayacağız” dedi.

 

‘Amacımız Türk gemiadamlarına istihdam sağlamaktır’

 

Sektörün yaşadığı en önemli sorunun tayfa yeterliliğindeki Türk gemiadamalarının istihdam kaybı olduğuna işaret eden Karayel, sorunun çözümüne çok taraflı bakış açısı, ulusal ve uluslararası mevzuat ile uyumlu, akılcı, kalıcı ve kurumsal yaklaşımla yardımcı olacaklarını belirtti. Karayel, “Ülkemizde MLC 2006 Sözleşmesine uyum yasaları hazırlıklarının devam ettiğini dikkate aldığımızda, bu gün bazı uygulamalarımız mevzuatla ile tam uyumlu olmayabilir, ancak herkes bilmelidir ki Ekol İnsan Kaynakları olarak amacımız Türk Gemiadamlarına istihdam sağlamaktır” diye konuştu.

 

 

‘Türk gemiadamı yazılımımızı ihtiyaçları karşılayacak şekilde yeniledik’

Denizcilik sektörü PerCon'da buluşuyor Denizcilik sektörü PerCon'da buluşuyor

 

Ekol İnsan Kaynakları olarak 2014 yılında yola çıktıklarında zorlu süreçlerin bilincinde olduklarını kaydeden Karayel, şöyle devam etti: “Daha önce denizciyle teması olmamış İŞKUR’dan MLC 2006 Sözleşmesi esaslarını da dikkate alarak 15 Ocak 2015 tarihinde Özel İstihdam Bürosu yetkisi aldık, eğitim esasına göre dizayn edilmiş 46 binin üzerindeki aktif Türk gemiadamı yazılımımızı, istihdam ihtiyaçlarını da karşılayacak şekilde yeniledik. Bu süreçte sistemimizi, armatörlerimizin personel ihtiyaçlarını datamızdan personel yönlendirmek suretiyle denedik, ihtiyaca göre geliştirdik.”

 

Karayel, Ekol İnsan Kaynakları olarak bundan sonraki faaliyetlerinde en önemli hedeflerinin armatörler tarafından da kabul gören, ulusal ve uluslararası mevzuata uygun, Türk gemiadamı yetiştirme ve istihdam modeli oluşturmak olduğunu kaydetti.

 

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi