Fransız telekomekipmanı üreticisi Alcatel'in denizaltı kablo bölümü, Alcatel Denizaltı Ağları'nın devralınması için Nokia ile ön görüşmede olduğunu açıkladı.

Bu, Nokia'nın nihayetinde istemediği bir ürünü satması için fırsat olabilir. Telekomekipmanı üreticisi Ekinops, perşembe günü, Fin devi Nokia'nın, Alcatel'in eski denizaltı kablo bölümü olan Alcatel Denizaltı Ağları'nın devralınması için ön görüşme aşamasında olduğunu açıkladı. Ekinops yetkilileri, bu aşamada, görüşmeler içinkesinbir sonucun henüz olmadığını da ekledi.

Yıkılan köprüden nehre düşenlerden 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı Yıkılan köprüden nehre düşenlerden 2'sinin cansız bedenine ulaşıldı

Alcatel Denizaltı Ağları (ASN), 2015'te Fin otomobili ile Alcatel'in birleşmesi sırasında Nokia'ya katılmıştı. Denizaltı kablolarını imal ve monte eden, aynı zamanda bakımını yapan şirket, Fransa tarafından önemli bir varlık olarak kabul ediliyor. Şirket küresel pazarda, sadece birkaç oyuncunun bulunduğu önemli bir konumda bulunuyor.

 

DEVLETİN DENETİM HAKKI

Şirket, askeri pazarlara, sivil güvenliğe ve su altı altyapısının korunmasına yönelik akustik ve titreşim tespiti için optik çözümler geliştiriyor. ASN, Calais'teyaklaşık 400 kişi istihdam eden bir fabrikaya sahip.

2015 yılında Nokia ile imzalanan anlaşmaların bir parçası olarak, Fransız Devleti'nin, ASN satışında inceleme hakkı bulunuyor. Lannion'da (Côtes-d'Armor) bulunan Ekinops şirketi, 2018'in ilk dokuz ayında 63 milyon euroluk bir ciro elde etti.

Editör: Haber Merkezi