Deniz vinçleri, paletli vinçler, liman ve gemi vinçleri, ağır hizmet tipi paletli vinçler, derin temel çalışmaları için kazıma ve sondaj kuleleri alanında hizmet veren Liebherr-MCCtec GmbH şirketi, bağımsız derecelendirme kuruluşu EcoVadis tarafından sürdürülebilirlik alanlanında "Altın Madalya"ya layık görüldü.

 

Sürdürülebilirlik derecelendirme alanında dünyanın önde gelen kuruluşu olan EcoVadis, 75.000'den fazla işletmeyi değerlendirmeye aldı. Liebherr-MCCtec GmbH, aldığı altın madalyayla dünya çapında değerlendirilen tüm şirketlerin en iyi yüzde 5'i ve kendi sektöründe değerlendirilen şirketlerin en iyi yüzde 3'ü arasında yer aldı.

 

 

Sürdürülebilirliği; çevre, çalışma ve insan hakları, etik ve sürdürülebilir satın alma gibi konuları baz alarak derecelendirme yapan EcoVadis, 2019'da İrlanda'da Liebherr Container Cranes Ltd.'ye ve Almanya'da Liebherr-MCCtec Rostock GmbH'ye verilen gümüş madalyaların açık bir şekilde ilerlediğini gösteriyor.

 

Ödül hakkında değerlendirmelerde bulunan Liebherr-MCCtec'in Kurumsal Sorumluluk Müdürü Tatjana Grissemann, “Çevreye karşı sorumluluk ve özen, her zaman Liebherr felsefesinin önemli bir bileşeni olmuştur. Onlarca yıldır bulunduğumuz lokasyonda çevreye her zaman özen gösterdik. Bu alandaki çabalarımız devam ederken, küresel tedarik zincirinin bir halkası olarak şu anda küresel sorumluluğumuz da var" dedi.

 

 

Türk P&I Sigorta İstanbul Finans Merkezi’nde yerini aldı Türk P&I Sigorta İstanbul Finans Merkezi’nde yerini aldı

Müşteriler için sürdürülebilir seçenek

 

Uluslararası çapta faaliyet gösteren ve 48 binden fazla çalışanı olan Liebherr Group, topluma ve çevreye karşı sahip olduğu sorumluluğun farkındalığıyla hareket ediyor. Sürdürübilirlik konusunu temel değeri olarak benimseyen ve buna göre hedefler belirleyen şirketin en büyük hedefi toplum ve çevreye karşı sorumluluğunu yerine getirmek. Tüm operasyonlarında insanı ve çevreyi korumaya özen gösteren firma, üretim süreçlerinin güvenli, verimli ve çevredostu olmasına dikkat ediyor.

 

Geniş ürün yelpazesinde elektrikli portal vinçler, akülü inşaat makineleri ve hibrit ya da elektrik tahrikli liman ve terminal vinçleri gibi ürünlere yer vererek müşterilerine sürdürülebilir ürünler seçme olanağını sunuyor.

 

 

BM Küresel İlkeler Sözleşmesi

 

Liebherr-MCCtec, Birleşmiş Milletler Küresel İlkeler Sözleşmesi'nin (UNGC) imzacısıdır. BM Küresel İlkeler Sözleşmesi, bugün ve gelecekte tüm insanların, toplulukların ve pazarların yararına sürdürülebilir bir ekonomi vizyonuna sahiptir. İnsan hakları, çalışma standartları, çevre ve yolsuzlukla mücadele alanlarındaki on evrensel ilkenin yanı sıra 17 Sürdürülebilir Kalkınma Hedefi (SKH) ile stratejilerini ve operasyonlarını uyumlu hale getirmeleri için şirketlere bir çağrı olarak hizmet eder.

 

 

Grissemann: Çevreye ve insana karşı sorumluluk üstlenen bir kültür yerleştirmek için çalışıyoruz

 

Grissemann şöyle devam etti: “Son başarımız bir son değil, sadece yol boyunca bir adım. Daha iyisini yapmaya devam edeceğiz, geliştirmeye çalışıyoruz. Gelecek için bir yol belirledik ve çalışanlardan yönetime kadar şirketin her seviyesinde çevreye ve insanlara karşı sorumluluk üstlenme kültürünü yerleştirmek için çalışıyoruz. Emisyonlar, enerji ve çalışan sağlığı genelinde ölçülebilir. KPI'lar için hedefler belirlemek de dahil olmak üzere uzun vadeli stratejik hedeflerimizi dikkate alarak Kurumsal Sorumluluk Politikamızı yeniledik ve genişlettik. Ayrıca, Liebherr Grubu'nun bir parçası olarak, grup çapında bir sürdürülebilirlik raporuna katılmayı, gezegenimizin geleceğine daha fazla bağlılık ve tedarik zincirlerimizde daha fazla şeffaflık sağlamayı sabırsızlıkla bekliyoruz."

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi