Endonezya’da yolcu uçağının düştüğü bölgede geniş çaplı arama kurtarma çalışmaları devam ediyor. Yeri tespit edilen uçağın karakutusu henüz deniz altından çıkarılamadı. Ulusal Arama Kurtarma Ajansı (BASARNAS) Koordinatörü Rasman, uçağın düştüğü alanda bugünkü arama kurtarma çalışmalarının 53 gemiyle yürütüleceğini açıkladı. Bölgede 2 bin 600 personelin katılımıyla 6 farklı noktada çalışmaların sürdüğünü bildir en Rasman, alandaki özel dalgıçların deniz altında uçak ve ceset parçaları aramalarına devam edeceğini aktardı.

BM ve STK'lar ABD'nin Gazze'ye yüzer iskele önerisini reddetti BM ve STK'lar ABD'nin Gazze'ye yüzer iskele önerisini reddetti

DNA testlerine bugün başlanacak

 

Bölgedeki polis hastanesine kaldırılan 16 torbadaki ceset parçalarının DNA testlerine bugün başlanılacak. Karakutunun çıkarılıp incelenmesiyle kazanın nedeninin aydınlatılabileceğini söyleyen yetkililer, uçağın düşüş sebebine ilişkin de henüz resmi bir açıklama yapmadı. Ulaştırma Bakanı Budi Karya Sumadi, 9 Ocak’ta düzenlediği basın toplantısında, kalkıştan yaklaşık 5 dakika sonra iletişimin kesildiği ve içinde 12 kişilik mürettebat ile 50 yolcunun bulunduğu "SJ182" sefer sayılı yolcu uçağının başkent Cakarta'nın kuzey açıklarındaki Laki ve Lancang Adası arasındaki noktaya düştüğünü açıklamıştı.

Editör: Haber Merkezi