Dünya denizcilerini buluşturan 16. Expomaritt Exposhipping Uluslararası Denizcilik Fuar ve Konferansı ikinci gününde de yoğun ilgiyle devam ediyor. Denizcilik sektöründen firmaların yer aldığı fuarı pandemiye rağmen yerli ve yabancı binlerce kişi ziyaret etti. Armatörlerden, gemi inşacılara, gemi tedarikçilerden yan sanayicilere, sektör basın yayın kuruluşları ve çok sayıda sivil toplum kuruluşunun katıldığı fuarda sektörün önde gelen firmaların göz dolduran stantlarıyla yerlerini aldı.

 

Dünyada bir ilki gerçekleştirerek tamamen elektrikli şarj edilebilir liman için römorkörünün inşasına imza atan NAVTEK, yoğun ilgi gördü.

 

Serinin devamı inşa ediliyor

 

NAVTEK Naval Teknolojileri Gemi İnşa ve Gemi Makine Mühendisi İş Geliştirme Müdürü Ayşe Ünal, bir ilk olan elektrikli römorkörün 2020 yılından Tuzla Koyu’nda GİSAŞ’ın  hizmetinde başarılı bir şekilde operasyonlarına devam ettiğini belirterek, “Bu 30 tonluk römorkör dizel muadillerine göre daha küçük boyutlarda. Dizaynı ve inşası tamamen NAVTEK tarafından yapıldı. Serinin devamında 2 tane 30 ton ve bir tane de 45 tonluk Zeetug elektrikli römorkörlerimizin inşası devam ediyor” dedi.

 

Sürdürülebilirliğe katkı

 

Zeetug’un çevreci olması dolayısıyla sahada birçok avantaja sahip olduğunu belirten Ünal, “Çevre artık sadece denizcilik için değil hayatın her alanında önem arz ediyor. Bu ürünle yılda 210 ton karbondioksit emisyonunun salımını sıfırlamış oluyoruz ve bu 580 ağacın yıllık oksijen üretimine karşılık geliyor. Serinin devamını yaptığımızda çok daha fazla ağacı kurtarmış olacağız ve dünyanın sürdürülebilirliğine katkı sağlamış olacağız” diye konuştu.

 

Beklentilerin üzerinde bir fuar

 

DTO, denizcilik sektörünü iftarda bir araya getirdi DTO, denizcilik sektörünü iftarda bir araya getirdi

16. Expomaritt Exposhipping İstanbul’un Türkiye’de elektrikli römorkörü tanıttıkları ilk fuar olduğunu aktaran Ünal, “”GİSAŞ dışında müşteri portföyümüz yabancı firmalardan oluşuyor.  Çok farklı olduğunu ve bir devrim niteliği taşıdığını söylüyorlar. İlk başta anlamakta zorluk çekiyorlar. İlk başta hibrit olarak düşünüyorlar. Israrla elektrikli olduğunu aktardığımızda çok şaşırıyorlar. Açıkçası fuara bu kadar katılım beklemiyordum. Hem çok kalabalık bir fuar oldu hem de firmaların ne kadar özenle çalıştıklarını gördüm. Yerel bir fuarın bu kadar güzel çalışılmış olması çok değerli” ifadelerini kullandı.  

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi