Danimarka ve Almanya Baltık Denizi rüzgar santrallerini birbirine bağlayan 400 MW kapasteli ilk hibrit enterkonnekte ağını açtı.

 

Denizüstü rüzgarı Almanya-Danimarka arasındaki elektrik açığını kapatacak. Şebeke operatörleri Almanya ve Danimarka'nın Baltık Denizi'nde dünyanın ilk hibrit rüzgar enterkonnekte ağını 20 Ekim'de resmen açtığını duyurdu. 2 adet 200 MW'lık deniz altı kablosu, 2021'de başlaması planan Danimarka'nın 600 MW Kriegers Flak Denizüstü Rüzgar Santral’nin denizüstü trafo merkezlerini, Almanya'nın işletmede olan 288 MW Baltık 2 Rüzgar Santrali ile birleştirecek.

 

Yalova’da tersanede iş kazası: Başmühendis hayatını kaybetti Yalova’da tersanede iş kazası: Başmühendis hayatını kaybetti

Proje değeri 350 milyon dolar olan ve testleri hala devam eden Kriegers Flak Kombine Şebeke Çözümü’nün (CGS) ticari operasyonu Aralık ayına kadar yapılmayacak. CGS, hem Danimarka hem de Almanya’daki denizüstü rüzgar santrallerinde elektrik üretmine izin verirken, rüzgar esmediğinde iki ülke arasındaki elektrik ticareti için kullanılabilecek. Hat, iki ülkenin elektrik şebekelerini birbirine bağlamak için açık deniz rüzgar çiftliklerinin ulusal şebeke bağlantılarını kullanan dünyanın ilk denizüstü enterkonnekte ağı olma özelliğini taşıyor.

 

7DENİZ 

 

Editör: Haber Merkezi