Dünyada şu ana kadar keşfedilen en eski ve en büyük gemi olduğu bilinen Kral Khufu'nun teknesi, Giza piramitlerinin yanındaki yerinden büyük bir özenle taşındı. 

 

Reuters'ın haberine göre, 4.600 yıllık gemi, bu yıl içinde açılışı yapılacak olan yakındaki Büyük Mısır Müzesi'ne (GEM) taşındı.

 

Turizm ve Eski Eserler Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "Projenin amacı, insanlık tarihinin ahşaptan yapılmış en büyük ve en eski organik eserini gelecek nesiller için korumak ve yaşatmaktır" dedi.

 

42 metre (138 fit) uzunluğunda ve 20 ton ağırlığındaki sedir ağacından olan teknenin yeni yuvasına taşınması 48 saat sürdü.

 

Tekne, operasyon için özel olarak ithal edilen uzaktan kumandalı bir araçla, metal bir kafes içinde tek parça olarak taşındı.

 

1954 yılında Büyük Piramidin güney köşesinde keşfedilen gemi, o günden bu yana Giza Platosu'nda kendi adını taşıyan bir müzede sergileniyor.

 

Mısır, 17 yıldır aralıklı olarak yapım aşamasında olan Büyük Mısır Müzesi'nin açıldığında 100.000'den fazla eser içereceğini söylüyor.

Yıkılan köprüden nehre düşenlerin 6'sının öldüğü tahmin ediliyor Yıkılan köprüden nehre düşenlerin 6'sının öldüğü tahmin ediliyor

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi