Dünyanın en büyük LNG ile çalışan dökme yük gemisi HL-Green, Peninsula Petroleum tarafından Petronas Marine ile düzenlenen Malezya'daki ilk LNG yakıt ikmalini gerçekleştirdi.

 

İlk seferine çıkan 180.000 dwt HL Green, Peninsula Petroleum'un ilk yakıt ikmal sözleşmesi olan Malezya sularında 2.760 metreküp LNG depoladı.

 

Peninsula CEO'su John A. Bassadone, “Bu, Peninsula için dönüm noktası niteliğinde bir başarıdır. H-Line ve Petronas Marine'e bize duydukları güvenden dolayı şahsen teşekkür ederim, çünkü onlar olmasaydı bu anlaşma mümkün olamazdı" dedi.

 

İkmal 20 saatte tamamlandı

 

Peninsula'nın LNG işini yöneten Nacho De Miguel, “Teslimat güvenli bir şekilde gerçekleşti ve bir LNG tankının soğutulması da dahil olmak üzere tedarik edilen miktar için rekor bir süre olan 20 saat içinde tamamlandı. H-Line, Petronas Marine ve Peninsula süreç boyunca düzenli diyalog halinde kaldı ve gelecekteki LNG bunker teslimatları için tekrar birlikte çalışmayı dört gözle bekliyoruz" ifadelerini kullandı.

 

LNG yakıt ikmal gemileri geliştirecek

 

Peninsula'nın geçtiğimiz hafta LNG yakıt ikmal faaliyetine başladını kaydeden Miguel, "Dünya çapında stratejik yakıt ikmal noktalarında birden fazla anlaşma üzerinde çalışıyor" dedi.

 

Ayrıca kendi LNG yakıt ikmal gemilerini geliştirmeyi planlıyor ve bu konuda birkaç tersane ve armatörle görüşmelerde olduğunu söyledi.

 

BAE, 15 yıl boyunca Almanya'ya LNG tedarik edecek BAE, 15 yıl boyunca Almanya'ya LNG tedarik edecek

Kore'de inşa edilen HL Green isimli gemi geçen yıl Aralık ayında piyasaya sürüldü ve Kore ile Batı Avustralya arasında yılda 10 gidiş-dönüş sefer yapması bekleniyor. 

 

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi