HMM Algeciras gemisi Londra'daki The Shard Gökdeleni (310m), Paris'teki Eyfel Kulesi (324m) 'den daha uzun ve New York'taki Empire State Binası (443m) ile boy ölçüşebilecek uzunlukta.

 

Dünyanın en büyük kargo gemisi dün gece yola çıktı ve Thames Nehri’nden aşağıya doğru iniyor.

 

Eyfel Kulesi'nden daha uzun ve 24.000 konteyneri taşıyabilen devasa HMM Algeciras'ın Thurrock'dan 6.15'te ayrılması ve 7.15'te Sheppey Adası açıklarında Çin'e dönüş yolunda olması bekleniyor.

 

Pazar günü ilk kez İngiltere'ye yanaşmadan önce Güney Kore, Hollanda, Almanya ve Belçika’ya uğrayarak ilk yolculuğunu tamamlamıştı.

 

İnşası bu yıl yeni tamamlanan 400m (1.312ft) uzunluğunda ve 61m (200ft) genişliğinde gemi Essex'teki DP World Gateway Londra terminaline çeşitli mallar teslim etti.

 

Kıyaslamak istendiğinde, 1912'de piyasaya sürüldüğünde dünyanın en büyük gemisi olan efsanevi Titanik, 269m uzunluğunda ve 28m genişliğindeydi.

 

Fidye karşılığı bırakılan gemi ve mürettebatı limana ulaştı Fidye karşılığı bırakılan gemi ve mürettebatı limana ulaştı

Gemi Londra'daki The Shard Gökdeleni (310m), Paris'teki Eyfel Kulesi (324m) 'den daha uzun ve New York'taki Empire State Binası (443m) ile boy ölçüşebilecek uzunlukta

 

Çin'e dönüş yolculuğu Singapur üzerinden yapılacak

 

Geminin sahibi olan Güney Koreli denizcilik şirketi Hyundai Merchant Marine'de (HMM) İngiltere genel müdürü Peter Livey, bu ilk yolculuğu ‘’dönüm noktası’’ olarak nitelendirrerek "Bu büyüklükteki gemiler, müşterilerimizin mallarını doğru zamanda doğru yere götürmek için bize kapasite ve esneklik sağlıyor." dedi.

 

Panama bayraklı gemi 12.9 deniz miline kadar çıkabiliyor ve 228.283 brüt tonaja sahip.

Editör: Haber Merkezi