İnşa edildiği 2015 yılında, boyut ve taşıma kapasitesi bakımından dünyanın en büyük konteyner gemilerinden biri olan MSC OSCAR, Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaptı. Gemi, 22 Mayıs'ta Asyaport Limanı'na yanaşacak...

 

Asyaport Limanı Yönetim Kurulu Başkanı Ahmet Soyuer'in torununun ismini taşıyan ve inşa edildiği 2015 yılında, boyut ve taşıma kapasitesi bakımından dünyanın en büyük konteyner gemisi olan MSC OSCAR, Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaptı.

 

Ela-Diego Aponte çiftinin ilk oğlu Oscar'ın ismini alan ve 2015 yılında Daewoo Tersanesi'nde inşa edilen 395 metre boyunda, 59 metre genişliğinde ve 16 metre drafı olan MSC OSCAR, 19 bin 224 TEU taşıma kapasitesine sahip olduğu kaydedilirken, ikiz kardeşleri MSC MAYA, MSC ZOE ve MSC OLIVER ile birlikte her biri 140 milyon dolara mal olduğu açıklanmıştı.

Çanakkale'deki bot faciasında arama çalışmaları 12'nci gününde Çanakkale'deki bot faciasında arama çalışmaları 12'nci gününde

 

19 Mayıs arifesinde Çanakkale Boğazı'ndan geçiş yaparak, İzmit Körfezi'ne doğru yol alan MSC OSCAR isimli dev konteyner gemisi, 22 Mayıs 2020 tarihinde Tekirdağ Asyaport Limanı'na yanaşması bekleniyor.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi