Edirne Saros Turizm Altyapı Birliği tarafından hibe desteği ile gerçekleştirilecek ve dünyanın en büyük Uçak Batığı Projesi olacak “Hayal Ettik Gerçek Oldu, Deniz Kızı Saros Körfezi'ne Kondu” adlı projede kullanılacak Airbus 330 uçağı İbrice Limanı’na getirildi. 


10 Mart Pazar günü saat 04.00'te Antalya Havalimanı’ndan yüklenerek yola çıkan 6 tır, 12 Mart Salı günü sabah saatlerinde İbrice Limanı’na ulaştı. Uçak parçalarını indirme çalışmalarına ESTAB Başkanı ve Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan, TANAP-SEIP İzleme Uzmanı Mutlu Erdem, TANAP Sosyal Yatırım Uzmanı Mehtap Tanrıverdi, ESTAB Müdürü Murat Kabcuk katıldı.

 

 

Yunan adalarına kapıda vizede hizmet bedeli 90 euroya çıkıyor Yunan adalarına kapıda vizede hizmet bedeli 90 euroya çıkıyor

Turizme katkı sağlamak amacıyla batırılıyor

Airbus 330 markalı uçağın 12 Mart Salı İbrice Limanı’na ulaştığını belirten TANAP – SEIP İzleme Uzmanı Mutlu Erdem, Bu uçak Yapay Resif Projesi kapsamında Saros Körfezi’nde batırılacak. Uçağımız burada 100 gün içerisinde montajlanacak. Daha sonra İbrice Limanı açıklarında batırılacaktır. Bu proje Yapay Resif Projesi’ne, dalgıç turizmine ve kaçak balıkçılığa engel olmak için katkı vermek amaçlıdır. ESTAB tarafından 2009 yılında başlatılan Yapay Resif Projesi’nin son etabı olan Uçak Batığı projesi TANAP Sosyal ve Çevresel yatırım Programları tarafından desteklenmeye uygun bulunmuştur. Bu arada sözleşmesinin imzalanması ve proje aşaması başlatılmıştır. Proje kapsamında TANAP tarafından projeye yüzde 95 hibe oranında bir hibe desteği sağlanmıştır" dedi. 

 

 

Projenin son aşaması

Erdem’in ardından söz alan Keşan Belediye Başkanı Mehmet Özcan da yapmak istedikleri proje ile yerel balıkçılığa katkıda bulunmak, kaçak avlanmayı önlemek, ve sualtı görselliği yaratmak amacıyla Saros Yapay Resif Projesi’ne başladıklarını belirterek, “Dört aşamalı bir projeydi. İlk etapta bir küp düşünün her biri 700 kilogram ağırlığında. 600 adet küpü İbrice Limanı açıklarına bıraktık. İkinci etapta Çanakkale Savaşları’nın görselliğini Saros Körfezi’nin derinliklerine taşımak istedik. Çanakkale Savaşlarının yaşandığı coğrafyaya çok yakınız, karşımız Gelibolu Yarım Adası. Seyit Onbaşı’nın heykelini topunu, Osmanlı askerlerinin ve Anzak askerlerinin heykellerini yaptık ve bunları da Saros Körfezi’ne bıraktık. 3. etabı da gemi batığı idi. Gemiyi de 1 Eylül 2014 tarihinde belirlenen koordinata batırdık. Projenin en son ve 4. etabı da uçak batığı olacak” diye konuştu.

 

 

Dünyanın en büyük batık uçağı

Batırılacak uçağın özelliklerine de vurgu yapan Özcan, şöyle devam etti; “Bu uçak bana göre Airbus 330 tipi, Türkiye de ve dünyada batırılacak olan en büyük uçak batığı olacak. Buradaki hedefimiz su altı görselliği, Saros Körfezi canlı türü çok fazla olan bir bölgedir. Ama bunun da korunması gerekir. Bu projenin son etabı bugüne kadar getirdiğimiz bu projemiz uçağın batırılması ile sona erecek.”

Konuşmaların ardından uçak parçaları İbrice Limanı’na indirildi. 

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi