Dünya ticaretinin büyük bir bölümü hala deniz taşımacılığıyla sürerken, deniz taşımacılığında özellikle konteyner taşımacılığı önemli yer kaplıyor. İşte dünyadaki en büyük 10 konteyner şirketinin listesi.

 

1 NYK (Nippon Yusen Kabushiki Kaisha)

 

Japonya merkezli NYK, uluslararası düzeyde faaliyet gösteren dünyanın en büyük kargo şirketlerinden biridir. Kuruluşu 1870’lere kadar uzanan şirket, 20. yüzyılın ortalarına doğru konteyner nakliyesine başlamıştı.

 

2 Evergreen Denizcilik Şirketi

 

Evergreen Denizcilik Şirketi, 1968 yılında Dr. Yung-Fa Chang tarafından Çin’de kuruldu. Halihazırda, dünyanın her yerinde kurulu ofisleri bulunan ve 160’dan fazla konteyner gemisinin operasyon kapasitesi ile dünyanın en büyük kargo nakliye şirketlerinden biri olarak kabul ediliyor.

 

3 CMA-CMG

 

Fransa’nın önde gelen konteyner nakliye şirketi CMA-CGM, daha önce kurulmuş nakliye şirketleri arasındaki birleşme serisinin bir sonucu olarak 1978 yılında ortaya çıktı. Şirketin başı olan Jacques Saade, aktif operasyona girmesinin ardındaki araçsal güç oldu. Şu anda, şirket dünya çapında 150’den fazla rotada faaliyet gösteren 350’den fazla gemiden oluşan bir filoya sahip.

 

4 Maersk

 

Danimarka merkezli bir nakliye şirketi olan Maersk Shipping Line, AP Moller- Maersk şirketinin bir kolu. Konteyner gemileri filosuyla tanınan Maersk Line, 1904 yılında uluslararası konteyner taşımacılık arenasında ilk çıkışını gerçekleştirdi. Şu anda, şirket yaklaşık 19, 00.000 TEU kapasiteli yaklaşık 500 konteyner gemisi filosuna sahip.

 

MSC

 

MSC 1970 yılında kurulan bir İsviçre uluslararası kargo firmasıdır. Şu anda, 456 gemiye kumanda eden, dünyanın en kapsamlı konteyner taşımacılık şirketi konumundadır.

 

6 Hapag-Lloyd

 

Alman merkezli Hapag-Lloyd, uluslararası nakliye şirketleri açısından en tanınmış ve iyi seçilmiş şirketlerden biridir. Şirket, Hamburg-Amerikan hattı ile Kuzey Alman şirketi Lloyd arasındaki birleşme sonucu 1970 yılında kuruldu. Bugün nakliye şirketi dünya çapında bir ölçekte yaklaşık 5 milyon konteynere hizmet veren 130’dan fazla gemiye sahip.

 

7 APL

 

Singapur Orient Shipping Lines’a yardımcı bir şirket olan APL, 1848 yılında kuruldu. Şirketin en önemli başarılarından biri, gemilerinde ekstra büyük (53 feet) konteynerleri başarıyla kullanan ilk şirket olması.

 

8 COSCO

 

Çin Okyanus Nakliye Şirketi veya COSCO, bilindiği gibi konteyner nakliye şirketleri açısından önde gelen şirketlerden biridir. Şu anda şirketin operasyonları, 150 konteyner gemisinden oluşan bir filoyla 40 ülkeye yayılıyor.

 

9 HANJIN

 

Güney Koreli bir şirket olan Hanjin Denizcilik Şirketi, dünyanın en büyük Asya kargo şirketlerinden biridir. Yaklaşık 60 gemiden oluşan bir filo ile yıllık bazda 1 milyardan fazla kargo operasyonel kapasitesine sahiptir. 2003 yılında, Hanjin ve COSCO stratejik bir ittifak oluşturdu. İttifak hem nakliye şirketlerine hem de Asya’nın önde gelen kargo nakliye şirketleri gibi net bir konuma sahip oldu.

 

Her zaman hesap verebilir şeffaflıkta en kaliteli hizmeti sunuyoruz Her zaman hesap verebilir şeffaflıkta en kaliteli hizmeti sunuyoruz

10 CSCL

 

Şangay merkezli bir şirket olan CSCL, 1997 yılında kuruldu. Bugün sadece kendisi değil, aynı zamanda konteyner gemisi endüstrisinde lider yüksekliklere de sahip oldu. Şirket, adını hem Hong Kong hem de Şanghay Borsasında buldu.

 

Editör: Haber Merkezi