Almanya merkezli lojistik şirketi Duisport 2023 yılında Trimodal Duisburg Gateway Terminal'de (DGT) hidrojen teknolojisine dayalı ilk iklim-nötr konteyner terminalini inşa etmeye hazırlanıyor. Cosco Shipping Logistics, Hupac SA ve HTS Group işbirliği ile geliştirilecek yeni terminal, hidrojen, akıllı ağ oluşturma ve komşu bölgelere enerji sağlama yeteneği kullanarak tamamen iklim açısından nötr operasyonlara sahip ilk terminal olmayı hedefliyor.

Evyapport'taki kazanın enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor Evyapport'taki kazanın enkaz kaldırma çalışmaları sürüyor

 

Avrupa'nın en büyük hinterland merkezi, “enerPort”  projesinin bir parçası olacak projede bir sonraki adım yenilenebilir enerjileri, enerji depolamayı, tüketicileri ve çeşitli hidrojen teknolojilerini birbirine bağlayan DGT'ye sürdürülebilir bir enerji sistemi kurmak.

 

Disburg Gateway Terminalinde operasyonların sadece dijital ve verimli olmakla kalmayıp aynı zamanda iklim açısından yüzde 100 nötr olacağını belirten Duisport CEO'su Markus Bangen, “Bu proje, Duisburg Limanı'nın çok ötesinde bir rezonansa sahip en büyük geliştirme projesidir. Bu yarının lojistik ve enerji arzının nasıl görüneceğini gösteriyor" dedi.

 

Projeyi Alman Federal Ekonomi ve İklim Koruma Bakanlığı dört yıllık bir süre için finanse edecek.

 

Özellikle, yüksek düzeyde kendi kendine yeterliliği hedefleyen sürdürülebilir, hidrojen bazlı bir enerji konsepti uygulayacaklarını belirten Duisport Kurumsal Gelişim ve Sürdürülebilirlik Müdür Yardımcısı Alexander Garbar ise, "Akıllı bir yerel enerji ağı, fotovoltaik ve hidrojen bazlı birleşik ısı ve elektrik santralleri ile elektrik ve termal enerji depolama sistemleri ile hidrojen depolama ve kara gücü, şarj istasyonları ve vinç sistemleri gibi tüketiciler şeklinde yenilenebilir enerjileri birleştirir ve kontrol ediyor" diye konuştu.

 

"Bu, terminali tüm Duisburg Limanı'nın dönüşüm süreci için demirleme noktası yapacak" diyen Garbar, "İnşa aşamasından sonra DGT'de yüzde 40 demiryolu, yüzde 40 iç su gemileri ve sadece yüzde 20 karayolu taşımacılığı sağlayan bir mod ayrımı uygulanacaktır. Bu amaçla, 240.000 m2'lik terminal alanı, altı portal vinci, 730 metre uzunluğunda on iki blok tren yolu ve iç su gemileri için birkaç rıhtım barındıracaktır" şeklinde ekledi. 

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi