Dubai Gümrükleri, Dubai İpek Yolu'nun rolünün artırılmasına ve Dubai'nin ürünleri, hizmetleri ve entegre taşımacılık sistemlerine olan talebin artmasına yardımcı olmak için Dubai İpek Yolu stratejisinin ilk aşamasının bir parçası olarak bugün Dünya Lojistik Pasaportunu başlattı.

Eşsiz girişim, Dubai Gümrük İdaresi'nin bölgesel ve uluslararası ticarette oynadığı artan rolü de artıracak.

Samsun Limanı kruvaziyer ve yat limanına dönüşecek Samsun Limanı kruvaziyer ve yat limanına dönüşecek

Girişimi, Dubai Kraliyet Prensi ve Dubai Yürütme Konseyi Başkanı Majesteleri Şeyh Hamdan bin Muhammed bin Rashid Al Maktoum, Dubai İpek Yolu stratejisinin uygulanmasının, Dubai'nin istisnai bağlantı ve lojistik hizmetleriyle küresel bir ekonomik ve iş merkezi olarak konumunu daha da artıracak yeni bir ekonomik büyüme aşamasının başlangıcını belirlediğini belirtti.

Şeyh Hamdan, BAE Cumhurbaşkanı Yardımcısı ve Dubai Hükümdarı Majesteleri Şeyh Muhammed bin Rashid Al Maktoum'un Dubai İpek Yolu stratejisinin, BAE'nin küresel ekonomideki vizyonunu temel alarak rolünü genişletecek büyüme için büyük bir atılımın önünü açtığını söyledi. 50 yıllık Şart'ın vurguladığı gibi, lojistik sektörünün ekonomik çeşitlendirmenin kilit unsurlarından biri olarak önemini vurguladı.

Şeyh Hamdan, "Bu strateji sayesinde, Dubai'nin kaynaklarını ve altyapısını harekete geçirerek uluslararası pazarlara bağlanmaya yardımcı olacak birçok ayrıcalık ve hizmet sunacağız. Dubai'nin limanlarına, havaalanlarına ve serbest bölgelerine yaptığımız yatırımlar şehri küresel bir lojistik merkezi ve doğu ile batı arasında bir köprü yaptı. Dubai İpek Yolu stratejisi, en yeni akıllı uygulamaları kullanarak en yeni lojistik hizmetleri sunarak uluslararası ticaretteki değişimlere cevap veriyor." dedi.

Dubai Sivil Havacılık İdaresi Başkanı ve Emirates Havayolu ve Grubu İcra Kurulu Başkanı Majesteleri Şeyh Ahmed bin Saeed, "Dubai'nin karmaşık lojistik hizmetleri, zaman ve çaba tasarrufu sağlayarak ve işletme maliyetlerini azaltarak yatırımcılara ve işletmelere sunulan değeri daha da artıracak. Bu, sonunda gelirlerin artmasına neden olacak güçlü bir araçtır. Yatırımcılara ve işletmelere küresel ticarette yeni avantajlar sunmak istiyoruz." dedi.

Dünya Lojistik Pasaportu, DP Gümrük ve Dubai Ticaret de dahil olmak üzere, DP World ve Data gibi lojistik hizmet sağlayıcılar ile ve Dubai'de ilgili kurumlar arasındaki ticari işlemlerin kolaylaştırılması dahil devlet kurumlarını birbirine bağlayarak işletmeler ve deniz taşımacılığı şirketleri için bir dizi benzersiz operasyonel ve finansal avantaj sunmaktadır.

Editör: Haber Merkezi