Türk denizcilik tarihinin önemli isimlerinden olan ve İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) kurucularından Kaptan Ferit Biren hayatını kaybetti. Biren’in cenazesi 12 Aralık Perşembe günü Zincirlikuyu Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek.

 

IMO Genel Sekreteri: Denizcilere yönelik haksız muamele arttı IMO Genel Sekreteri: Denizcilere yönelik haksız muamele arttı

Kaptan Ferit Biren, babası Dr. Adnan Biren'in askeri doktor olarak görevli bulunduğu Diyarbakır’da 1930 yılında doğdu. İlk ve ortaokulu bitirdikten sonra babasının daha sonra görev yaptığı Türk Deniz Kuvvetleri bağlısı Hamidiye Kruvazörü ve Yavuz Zırhlısı’nda uzun süre vakit geçirmesiyle denizcilikle tanıştı.

 

Kabataş Lisesi’nde eğitimine devam eden ve Fransızca kısmından 1947 yılında mezun olan Ferit Biren, Yüksek Denizcilik Okulu’nu kazanarak 1951 yılında birincilikle bitirdi.

 

Biren, İstanbul Teknik Üniversitesi Denizcilik Fakültesi'nden 1951 yılında mezun oldu.

 

Aynı zamanda İMEAK DTO ve Türk Deniz Eğitim Vakfı (TÜDEV) kurucuları arasında da yer alan ve Biren, Türk Uzak Yol Gemi Kaptanları Derneği’nin de üç dönem yönetim kurulu başkanlığı görevini üstlendi.

 

Biren’in kurduğu Yedi Deniz denizcilik şirketininin yönetim kurulu başkanlığı görevini ise halen oğullarından Emre Biren yürütüyor.

 

7DENİZ 

Editör: Haber Merkezi