İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Kocaeli Şubesi, geçtiğimiz günlerde Kişisel Gelişim ve İletişim Uzmanı Prof. Dr. Bedri Ömrüuzun’un konuşmacı olarak katıldığı “İletişim Sanatı” konferansı düzenledi. İMEAK DTO Kocaeli Hizmet Binasında gerçekleşen konferansa DTO Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel, Kocaeli Liman Başkanı Murat Müftüoğlu ile liman başkan yardımcısı Önder Eyigün, Denizcilik Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr.Muhammed Bamyacı ve Hereke Denizcilik Lisesi öğrencileri ile öğretmenleri katıldı.

 

‘İletişimsizlik karşılıklı anlaşmazlıktır’

 

Konferansın konuşmacısı Prof. Ömrüuzun, günlük yaşamda ve iş hayatında beden dilinin önemine dikkat çekerek, şöyle devam etti: “İletişimsizlik, beraber problem çözememek demektir. İletişimsizler aynı dili kullanmaz ve birbirlerini anlayamaz. Sürekli olarak karşı tarafın kendilerini anlamadığından yakınırlar. Bu aslında karşılıklı anlaşmazlıktır” dedi.

 

Beden dilen ilişkin ipuçları

 

Beden diliyle ilgili bazı ipuçları veren Ömrüuzun, “Beden dilimizi olumlu yönde kullanmak istiyorsak, ayaktayken dik durmalı, oturuyor ve konuşmuyorsak arkamıza tam yaslanmalıyız. Dinlerken veya konuşurken oturur pozisyonda öne eğik şekilde ilgili durmalı, konuştuğumuz kişiye yönelik durup grup konuşmalarında göğsümüzü mümkün olan sayıda kişiye açık tutmalıyız. Bununla birlikte iletişim kurarken mümkün olduğunca dokunun” diye konuştu.

 

Maersk: "Konuşlandırmada değişiklik yapmadık" Maersk: "Konuşlandırmada değişiklik yapmadık"

7DENİZ

Editör: Haber Merkezi