Gemi Brokerleri Derneği'nden Büyük Kulüp'te iftar yemeği Gemi Brokerleri Derneği'nden Büyük Kulüp'te iftar yemeği

Temsilcilikten şube statüsüne geçtiğimiz yıl kavuşan İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi’nin mart ayı meclis toplantısı, Körfez Hacıosman mahallesi Bostan Sokak’ta bulunan hizmet binasında gerçekleşti. DTO Meclis Salonu’nda geniş katılımın sağlandığı toplantının yine önemli konukları vardı. Meclis Başkanı Kürşat Bal başkanlığındaki toplantıya Dokuz Eylül Üniversitesi Denizcilik Fakültesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Soner Esmer ile MARGEN Deniz ve Kara Araştırmaları Eğitim, Danışmanlık Hizmetleri’nden Dr.Ersel Zafer Oral konuşmacı olarak katıldı. Dünyada, Türkiye’de ve ilimizde liman işletmeciliğinin mevcut durumu hakkında bilgilendirme yapılan toplantıyı Doğu Marmara Gümrük ve Ticaret Bölge Müdürü Dr.Musa Aydemir de takip etti.

 

DTO KOCAELİ ŞUBESİNE ÖVGÜ

Prof.Dr.Soner Esmer, dünyada ticaret hacminin 18 milyon dolar olduğunu, küresel taşımacılık hacminin 14 milyar tona ulaştığını, bunun 12 milyon tonunun deniz yoluyla taşındığını kaydetti. Deniz yolu payının 85 olduğunu belirterek, “Liman işletmeciliğinde yaşanan yeniliklerle Çin bu konuda en büyük payı alıyor. Türkiye’nin bu pastadan hak ettiği geliri elde etmesi için liman işletmeciliğinde ciddi reformlar yapması gerekir” dedi. Dr.Ersel Zafer Oral, Türkiye’nin deniz ticaretinde ana üssünün Kocaeli olması gerektiğini belirterek, “Bu açıdan Kocaeli’de Deniz Ticaret Odası kurulması ve kısa sürede bu kadar etkin bir hale gelmesi bizleri heyecanlandırmıştır. Emeği geçenleri kutluyorum” dedi.

 

DTO HER PLATFORMDA ANLATILDI

Öte yandan DTO Kocaeli Şubesi, mart ayıyla birlikte 12. aylık meclis toplantısını geride bıraktı. DTO Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel, sunumların ardından faaliyetler hakkında meclis üyelerine yaptığı konuşmada, “Göz açıp, kapatıncaya kadar hızla geçen bir zamana birçok şey sığdırdık. Bugüne kadar dernek, sivil toplum kuruluşu, kamu kurum ve kuruluşlar olmak üzere 1200 özel ve tüzel kişilerle bir araya gelerek, ilimizde denize ve denizciliğe bakış açısını geliştirmek için çabaladık. Geriye dönüp baktığımızda önemli bir mesafe almaktan mutluluk duyuyoruz. DTO’yu hep birlikte daha iyi yerlere getireceğiz” dedi. Toplantı sonunda konuşmacılara günün anısına hatıra plaketi verildi.(Kocaeli Gazetesi)

Editör: Haber Merkezi