MSC Cruises'dan Kızıldeniz kararı MSC Cruises'dan Kızıldeniz kararı

Didim Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkan Vekili Hikmet Atilla, katılımcıları selamlayarak toplantının açılışını yaptı. Sıkıntılı bir dönemden sonra 1 Haziran itibariyle normalleşme sürecine geçildiğini ifade eden Atilla, özellikle kıyı bölgeleri ve şehir merkezlerindeki restoranların saat 22:00’de kapanmasının ve eğlence mekanlarının açılamamasının en büyük sorun olduğunu söyledi.

Süreç içerisinde ilgili mercilere TOBB aracılığı ile yaşanan sıkıntıları ilettiklerinin altını çizdi. Tüm kıyı bölgelerinde yer alan STK’ların da bu geri bildirimleri yaptıklarını vurgulayarak, kısa zamanda sorunların çözüleceğine inandıklarını ifade etti. Yurt içi turizmin başladığını fakat ne oranda katkı sağlayacağının bilinmediğini, sektörde herkesin Avrupa’nın koyduğu seyahat uyarısının kalkmasını beklediğini belirtti.

 

“SEYAHAT UYARISININ KALKMASI İÇİN ÇALIŞIYORUZ”

 

Avrupa Birliğinin 29 ülkeye seyahat uyarısını kaldırdığını ve Türkiye’nin bu listede olmadığını hatırlatan Atilla, "Hem bakanlarımız hem de STK’larımız Avrupa’daki muhatapları ile görüşerek Türkiye’ye seyahat uyarısının kalkması için çalışıyor. Ülkemiz Avrupa pazarında bilinen, tanınan, sevilen bir ülkedir, tesisleri ile de her zaman ön plana çıkmaktadır, çok kısa zamanda bu uyarının kalkacağına inanıyoruz” dedi. "İlçede evi olan yabancı misafirler ve gurbetçilerimizin tercihlerinde bir sıkıntı olacağını düşünmüyoruz" diyen Atilla, 10 Haziran’da da yurt dışı uçuşlarının başlayacağını hatırlattı. Gelen müşteriye verilecek hizmet ile insanların olumlu geri dönüşleri ülkelerine döndüklerinde ve sosyal medyada paylaşacaklarının altını çizen Atilla, "gelen her kişinin Didim’i tanıtması için teşvik etmeliyiz” dedi.

 

Kültür ve Turizm Bakanlığının koronavirüse karşı hijyen tedbirlerini içeren Güvenli Turizm Sertifikasyon Programını hazırlığını söyleyen Atilla, sözü eğitimin konuşmacısı Royalcerd Genel Müdür Yardımcısı Tuğçe Tapan’a bıraktı.

 

Tuğçe Tapan Bakanlık tarafından pandemi süresince uygulanacak bir standart belirlendiğini, yetkilendirilen 11 firmanın da belgelendirme yapabildiğini, kriterlerin, denetim firmalarının ve değişikliklerin Turizm Geliştirme Ajansından edilebileceğini söyledi.

Editör: Haber Merkezi