DTO Aliağa Şubesi’nin Aralık 2018 olağan toplantısı gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan Aliağa DTO Başkanı Adem Şimşek, Aliağa olarak çok önemli bir lokasyonda bulunduklarını söyledi. Toplantıya Ayvalık üyesi Ali Jale, Foça Liman Müdürü Yaşar Karabacak da konuşmacı olarak katıldı. Toplantıya katılan Ali Jale, klaslama sorunları ile ilgili konuştu. Aliağa-Midlli, Dikili-Midilli seferleri için de çalışma yapıldığı bilgisi toplantıda paylaşıldı. Foça Liman Müdürü Yaşar Karabacak da toplantıda ADES (Armatör Denizcilik Belgesi) ile ilgili bilgi verdi. Aliağa DTO Başkanı Adem Şimşek, son dönemde yaşanan gelişmeleri etraflıca değerlendirdi. Şimşek, konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Aliağa’dan Midilli’ye hep beraber bu seferleri başlatıp, Aliağa’nın bu pasatadan birazcık pay almasını Allah’tan ümit ediyoruz.

 

Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması Gemi Geri Dönüşüm Sanayicileri Derneği’nden ‘Aliağa’ açıklaması

 

Türkiye’de 11 aylıı veriler olarak karşılaştırıldığında ise geçen yılın aynı aylarında gelen gemi sayısı yüzde 4 düşmüş, yaklaşık yüzde 2.5 arttığı da gözlenmektedir. Gemi sayısı düşmüş olsa da tonajlarda özellikle Tüpraş ve Socar’dan ötürü gemi kapasitelerinde artış olduğu gözlenmektedir. Bizler burada Deniz Ticaret Odası kurarken elbette bir hedefimiz vardı.  2018’de 11 aylık verilere gidersek 4 bin 830 tane geminin geldiği gözüküyor. Bunun yanında geçen seneye oranla 56 milyon ton olan elleçleme, 81 milyon tona ulaşmıştır. Liman başkanlıkları bazında gerçekleştirilen toplam elleçleme bu rakamlarla birlikte sahillerimizde bulunan Dikili ve Ayvalık dahil olmak üzere Türkiye’de elleçlenen yük miktarının yüzde 11’ine tekabül ediyoruz. Bu, gerçekten çok büyük bir rakam. Hep beraber Aliağa DTO’ya yakışır bir şekilde hizmette sınır tanımayacak ve hedeflerimize ulaşacağız.”

AHMET DOĞAN

Editör: Haber Merkezi