DP World,  yaptığı açıklamada, şirketi kuran Mayer ailesinin çoğunluk hissedarı olduğunu söyledi. Taraflar, işlemin finansal detaylarını açıklamama konusunda anlaştılar.

 

DP World Logistics Genel Müdürü Dr. Martin Neese, "Swissterminal ile stratejik ortaklık, DP World'un iç tedarik zinciri çözümlerinin lider sağlayıcısı konumunu güçlendiriyor. Swissterminal, Avrupa'daki mevcut iç ve liman operasyonlarımıza mükemmel uyum sağlar. Müşterilerimizin yararına yeni intermodal çözümler geliştirmeyi dört gözle bekliyoruz." dedi.

 

"Yüzen Ahır" Çelebi Limanı'nda: "Toz ve koku halkı bezdirdi" "Yüzen Ahır" Çelebi Limanı'nda: "Toz ve koku halkı bezdirdi"

Merkezi Basel'e yakın Frenkendorf'ta bulunan Swissterminal, Zürih-Niederglatt, Basel-Birsfelden, Basel-Kleinhueningen ve Liestal'da ek konumlar işletiyor. Terminaller, Avrupa'nın Rotterdam ve Anvers'teki önde gelen konteyner limanlarına ve Alplerin güneyindeki La Spezia, Cenova, Ravenna ve Trieste limanlarına iyi bir şekilde bağlanmıştır.

 

DP World, Dubai'deki Jebel Ali Limanı'ndaki köklerinden 50'den fazla ülkedeki limanlar, ekonomik bölgeler, depolama, besleyici hizmetleri ve iç taşımacılık dahil 150 işletme ağıyla kargo sahiplerine uçtan uca lojistik sunan lider bir küresel ticaret sağlayıcısı olarak büyüdü.

 

Daha hızlı büyüyen pazarlara ve kilit ticaret yollarına odaklanan DP World, tedarik zincirindeki verimsizlikleri gidermek için teknoloji geliştiriyor. DP World Inland aracılığıyla, şirket Alman ve Belçika iç pazarlarında iyi kurulmuş olup, Avrupa'daki kuzey menzil limanlarına bağlanmak için ticaret akışlarını destekleyen trimodal taşıma sistemleri de dahil olmak üzere dört terminal işletmektedir.

 

Swissterminal ve DP World ortaklığının güçlü bir rekabet avantajı sağlaması ve her iki şirketin de endüstri lideri konumunu artırması bekleniyor. İşbirliğinin şirketlerin terminal ağlarını genişletmesi, verimliliği artırması ve hizmet portföylerini büyütmesi bekleniyor. İşlemle ilgili şirketler arasında önemli bir yapısal değişiklik planlanmıyor ve Roman Mayer Swissterminal'ın CEO'su olarak hizmet vermeye devam edecek.

 

Swissterminal AG CEO'su Roman Mayer, "DP World'u, özellikle İsviçre'nin başarısını büyük bir küresel lojistik merkezi olarak büyütmesi için çok sayıda fırsat gördüğümüz bir zamanda ortağımız olarak ağırlamaktan mutluluk duyuyoruz. Aile işletmemizi, uzun vadeli vizyonumuzu paylaşan böylesine büyük, uluslararası bir organizasyonla birleştirerek, uzun vadeli sürdürülebilir büyüme sağlamak ve değişen endüstri ortamına hitap etmek için iyi donanıma sahip olacağız." dedi.

Editör: Haber Merkezi