Dubai merkezli DP World, küresel portföyündeki brüt konteyner hacimlerinin bu yılın ilk çeyreğinde 2020'nin aynı dönemine göre yüzde 10,2 arttığını duyurdu. 

 

ABD’den Çin’in gemi inşasındaki uygulamalarına soruşturma ABD’den Çin’in gemi inşasındaki uygulamalarına soruşturma

Şirket, "yıla güçlü bir başlangıç" olarak tanımladığı açıklamasında özellikle Hindistan ve Avustralya'daki terminallerde 18.9 milyon teu işlem yaptığını kaydetti.

 

DP World'ün Jebel Ali terminali, yıllık bazda yüzde 2,6 artışla yılın ilk üç ayında 3,5 milyon teu elleçledi.

 

2021'e güçlü bir başlangıç

 

Açıklamayı yapan Başkan ve CEO Sultan Ahmed Bin Sulayem, "2021'de yüzde 10,2 hacim büyümesi sağlayan portföyümüzle 2021'e güçlü bir başlangıç ​​yapmaktan çok memnunuz ve bu da sektörün tahmin edilen yüzde 8,9'luk büyümesini gösteriyor. Bu performans beklentilerin ötesinde ve küresel konteyner endüstrisinin dayanıklılığını ve DP World'ün pazardan daha iyi performans göstermeye devam ettiğini gösteriyor” dedi.

 

Ahmed Bin Sulayem şunları ekledi; "Genel olarak, yıla güçlü bir başlangıç, 2021'de daha iyi bir performans sunmamızı sağlıyor ve daha iyi huylu ticaret ortamına rağmen, kârlılığı artırmak için maliyetleri sınırlamaya, büyüme sermayesini yönetmeye ve teslim etme stratejimizi sürdürmeye odaklanmaya devam ediyoruz.

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi