Gemi Brokerleri Derneği (GBD) Başkanı Kaptan Semih Dinçel, navlun piyasalarını 7 DENİZ Dergisi için değerlendirdi.

 

Baltık Kuru Yük İndeksi’nin 5 Haziran tarihini 679 ile kapattığına işaret eden Dinçel, “Aşağıdaki tabloda görülen 4 Haziran baz alınarak 7 ve 15 günlük hareketli ortalamalarının değerleri incelendiğinde yaz rallisine hazır olun demek geçiyor içimizden” dedi.

 

Kızıldeniz'deki aksaklıklar konteyner değer ve oranlarını yükseltiyor Kızıldeniz'deki aksaklıklar konteyner değer ve oranlarını yükseltiyor

 

Dinçel, şöyle devam etti: “Bu beklenti Cuma Future kâğıtlarda görüldüğü gibi 30 Haziran vadeli ve 3. ceyrek 2021 vadeli işlemlerde özellikle Capesize tonajda 1500 dolar artarak alım yönünde pozisyon almalarıyla destekleniyor.

 

Bu olumlu havayı Hindistan bölgesinde çalışmakta olan 38 bin tonluk bir gemide günlük kira değerinin bir ay öncesine göre 6 binden 10 bin dolarlara yükseldiği bilgisiyle sağlamlaştırıyoruz.”

 

 

Kelebek etkisi görülecek

 

Aynı çıkışın koster tonajlılarda görülmediğinin altını çizen Dinçel, normalleşmenin hızlanması ve rallinin devamı halinde “kelebek etkisinin” görüleceğini söyledi.

 

Dinçel, şunlara işaret etti: “Unutmamalı koster tonajında pazar kaybetmedik, kimse işlerimizi elimizden alıp başka gemilere vermedi. Akdeniz ve Avrupalı armatörler için de kötü, emin olun kosterlerde de hızlı bir geri dönüşle istatiksel payımızı almaya devam edeceğiz.”

 

7DENİZ - ÖZEL 

Editör: Haber Merkezi