İMEAK Deniz Ticaret Odası (DTO) Kocaeli Şubesi 1 Mart 1958 yılında Üsküdar isimli vapurun fırtınada alabora olması sonucu 392 kişinin yaşamını yitirdiği Türkiye Cumhuriyeti'nin en ölümcül ikinci sivil deniz kazası olan Üsküdar Deniz Faciası'na ilişkin bir anma mesajı paylaştı. 

 

"1 Mart 1958 yılında yaşanan Üsküdar Deniz Faciasının acısı hala yüreklerimizdedir" denilen mesajda İMEAK DTO Kocaeli Şube Başkanı Vedat Doğusel, 1 Mart Üsküdar Vapur Faciası’nda hayatını kaybedenleri andı.

 

 

Doğusel, şunları söyledi; “1 Mart, Türk denizcilik tarihi açısından hüzünle hatırlayacağımız bir tarihtir. 1 Mart 1958 yılında yaşanan Üsküdar Deniz Faciasının acısı hala yüreklerimizdedir. 1 Mart tarihi bizler için baharın gelişinin müjdesi değil, bir yas günüdür.

 

63 yıl önce bugün, Üsküdar isimli vapur, İzmit-Gölcük arasında günün son seferini yapacaktı. Hava daha fazla bozmadan İzmit iskelesinden hareket ederek Gölcük’e doğru yola çıkmıştı. Yolcularının çoğu İzmit Lisesi ve İzmit Sanat Okulu talebelerinden oluşan Üsküdar Vapuru denize açıldıktan kısa bir süre sonra alabora oldu. Kontrolsüz kalan gemi sola yatarak battı ve çoğu öğrenci yüzlerce kişi hayatını kaybetti. Resmi kaynaklara göre 392 hemşehrimiz bu elim kazada hayatını kaybetti.

 

İMEAK Deniz Ticaret Odası Kocaeli Şubesi olarak kaybettiğimiz vatandaşlarımızı rahmetle anarken, bir daha böyle acı olayların yaşanmamasını diliyoruz.”

 

7DENİZ 

Çanakkale'de batan bottaki göçmenler dron ile aranıyor Çanakkale'de batan bottaki göçmenler dron ile aranıyor

Editör: Haber Merkezi