Tamamlandığında, 90 metre uzunluğunda, 22 metre genişliğe sahip olacak gemi, 5 bin 500 ton kapasitesi ile İstanbul-Bandırma arasında TIR taşımacılığında kullanılacak. 35 TIR taşıma kapasiteli gemi 4 milyon dolara mal olacak.

'Daha önce böyle bir gemi yapılmadı'

KTÜ Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Mustafa Kemal Sezer, daha önce böyle bir geminin yapılmadığını belirterek projenin bölgede üretilecek olan en büyük Ro-Ro gemisi olacağını söyledi. Sezer, "Parçalar halinde üretilip dışarıda montajı yapılacak. Bu işlem büyük tonajlı vinç gerektirdiği için daha önce bu bölgede böyle bir gemi yapılmadı. Geminin çelik inşası 10 ay, tamamen bitişi ise 1,5 yıl sürecek" dedi.

Med Marine, Schottel ile 6 römorkör için anlaştı Med Marine, Schottel ile 6 römorkör için anlaştı

Nur Gemicilik A.Ş. Mühendisi Hasan Çebi de "Yapacağımız gemi 90 metre uzunluğu ve 22 metre genişliği ile Doğu Karadeniz’in en büyük çelik gemisi olacak. 5 bin 500 ton kapasite ile 35 TIR taşıyabilecek. Abdullah Kanca Meslek Yüksekokulu ve Denizcilik Bilimleri Fakültesi'nin bitişiğimizde olması bizim için ayrı bir şans. Hedefimiz, bölgemizde kaliteli ürün üreterek dünya standartlarına ulaşıp pastadan payımızı almak" diye konuştu.

Editör: Haber Merkezi