Kadıköy, İstanbul’un son derece merkezi ve aynı zamanda turistik bölgelerinden bir tanesi. Bölgeye ulaşımın kolaylığı sebebiyle bu alandaki yaşam alanlarının satış ve alış fiyatları da oldukça yüksek. Kısacası Kadıköy hem yatırım yapmak için hem de ikamet etmek için oldukça avantajlı emlak konut projeleri sunuyor. Bu projelerden yararlanmak için ise bölgeye ait ilanların detaylı olarak incelenmesi gerekiyor. Flatfy Türkiye’de yer alan ilanların tamamı, aradığınız bölgeye göre özelleştirilebilir. Bu sayede dilediğiniz özelliklere sahip olan konutu ilanlar arasından seçmeniz daha kolay olacaktır. Siz de Flatfy uluslararası emlak platformu üzerinden dilediğiniz aramaları yapabilirsiniz.

Kadıköy’de son zamanların en çok konuşulan projesi, bugünlerde teslim döneminde! DKY Cadde Göztepe 05 adındaki proje, Kadıköy üzerinde oldukça merkezi bir bölgede yer alıyor. Geçtiğimiz aylarda ön satışları başlayan projede neredeyse bütün konutlar satıldı. Konutlarını satın alan bireyler ise teslim tarihi için beklemeye başlamışlardı. Bu alandaki projenin diğerlerinden en büyük farkı, bir kentsel dönüşüm ürünü olması. Bu durum ise projenin güvenilirliğinin artmasına sebep oluyor. Güvenli ve dayanıklı konutlarda ikamet etmek isteyen pek çok birey DKY Cadde Göztepe 05 isimli projede konut satın almayı tercih etti.

Proje içerisinde sadece 53 adet konut bulunuyor. Bu kapsamı dolayısıyla proje, ‘’butik inşa projesi’’ olarak değerlendiriliyor. Konutların çeşitliliği ise oldukça geniş. Örneğin hem 1 + 1 konutlar, hem de 5 + 1 konutlar bu projede bulunuyor. Kadıköy bölgesinde yeni bir yaşam alanı arayanlar için DKY Cadde Göztepe 05 Projesi, oldukça uygun gibi görünüyor.

DKY Cadde Göztepe 05 Projesi’nin en önemli özelliği, sınırlı sayıda konutun konumlanış şeklidir. Bölgede hem güneş ışığından hem de diğer doğal kaynaklardan (rüzgâr gibi) en iyi şekilde yararlanması için tasarlanan daireler, özel bir mimari özelliğe sahip. Özellikle güneş ışığından bolca yararlanma şansı olan konutlar, kış aylarında elektrik ve gazdan bolca tasarruf edebilecek.

DKY Cadde Göztepe 05 Projesi’nin devamı olarak İstanbul’un farklı bölgelerinde çeşitli butik inşaat projeleri ise halen devam ediyor. Bu projede tüm konutlar satılmış olsa da Flatfy Türkiye’de bulunan ilanlar üzerinden Kadıköy’deki son emlak konut ilanlarını incelemek mümkün.

Yukarıdaki grafik, Flatfy Türkiye’de yayınlanan raporda kullanılan istatistikleri göstermektedir. Grafik incelendiğinde, özellikle Artvin, Rize ve Karabük gibi ilçelerdeki satış fiyatı ortalamasının düşüklüğü dikkat çekmektedir.  Özellikle Artvin’de, 2 + 1 odalı evlerin aylık satış fiyatı ortalamasının 90 bin Türk Lirası olduğu görülmektedir. Yüksek fiyat ortalamasına sahip olan İstanbul’da ise, 2 + 1 odalı evlerin satış fiyatının 270.039 Türk Lirası olduğunu görmekteyiz. Bu iki şehir arasındaki fark, çeşitli sosyo – ekonomik sebepler dolayısıyla oluşmuştur.

3 + 1 ve 4 + 1 evler, Türkiye’de genel olarak küçük şehirlerdeki yaşam tarzında sıklıkla tercih edilmektedir. Bu skalada en yüksek fiyat ortalamasına sahip olan şehrin Gaziantep olduğu görülmektedir. Gaziantep’in 4 + 1 odalı evler için fiyat ortalaması 631.667 Türk Lirası olarak gösterilmiştir. Bu ortalama, İstanbul’da 563.246 Türk Lirası olarak görülmektedir.

1 + 1 odalı evler incelendiğinde, en düşük fiyat ortalamalarının öncelikle 77 bin Türk Lirası ile Artvin’de, daha sonra 94 bin Türk Lirası olarak Karabük’te görüldüğü belirlenmiştir. İstanbul ve Antalya bu kategoride en yüksek ortalamalara sahiptir. Antalya’nın ortalaması 219.717 Türk Lirası iken, İstanbul’un bu evler için fiyat ortalaması 214.253 Türk Lirası olarak belirlenmiştir.

Editör: Haber Merkezi